A Nemzetközi Szent György Lovagrend avatása Hollandiában
 

2011. június 18-án került sor a Holland Nagyperjelség által szervezett 3. avatási ceremóniára, Beverwijkben, a lenyűgöző szépségű Grote Kerk protestáns templomban.

Az ünnepség szervezését ezúttal is a Holland Nagyperjel, Sir Frank Philipoom és felesége Dáma José Philipoom vállalta magára, a rendkívül aktív holland Szent György lovagok támogatásával. Őexcellenciája Tadeusz Kaczor a Rend Nagymestere végezte az avatási szertartást, amely különösen emelkedett hangulatban zajlott, köszönhetően a nagyszabású zenei programnak. Nagy létszámú kórus, szólóénekesek és orgonazene kísérte az avatást.

A három jelölt – mind kiváló emberek, ahogy bemutatáskor megismerhettük életüket – avatását követően megható esemény tanúi voltak a megjelent holland és külföldi vendégek: Sir Frank Philipoom és felesége Dáma José 25 éves házassági évfordulójukon fogadalommal erősítették meg kapcsolatukat ds. Wessel Westerveld tiszteletes előtt, aki a Holland Nagyperjelség spirituális vezetője.

Az időpont egybeesett Dáma José születésnapjával is. A jelenlévők gratuláltak az esemény kapcsán, először Őexc. Tadeusz Kaczor Nagymester, aki átadta Sir Franknak a Nemzetközi Szent György Lovagrend Nagy-csillag érdemrendjét (Grand Cross of Saint George), méltatva azt az odaadó és eredményes munkát amelyet a Holland Nagyperjelség élén végez, súlyos betegsége ellenére, hősies küzdelemmel. Majd a Lovagrend Nagykereszt kitüntetésében részesítette Dáma Josét is, a Rend érdekében végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként.

A Magyarországból érkezett vendégeket H.G. Prof. Popper György, Lady Popper Anna és Sir Czapáry-Martincsevics András személyében – mindannyian a Nemzetközi Szent György Lovagrendnek is tagjai – nagy örömmel fogadták. H.G: Prof. Popper György, mint a Szuverén Ciprusi Rend Nagykancellárja rövid beszédben méltatta Sir Frank eddigi tevékenységét, amelyet példaként állított minden lovag elé, majd átnyújtotta a Ciprusi Rend, a Kard és Csend lovagjainak jelképeit, s így Sir Frank Philipoom már nem csak Máltai lovagparancsnok (KMFAP), hanem a Szövetségbe tartozó Ciprusi Rend lovagja is lett.

Sir Frank meghatódva köszönte meg az elismeréseket és kitüntetéseket, s elmondta, hogy mindez további jó munkára és humanitárius segítségnyújtásra ösztönzi.

Knight Kenneth Robinson Martin az Egyesült Királyság Nagyperjelsége nevében köszöntötte a Holland Nagyperjelt és feleségét, és azt a meglepetést tartogatta, hogy eljátszotta orgonán – amelynek avatott mestere – a Nemzetközi Szent György Lovagrend Himnuszát.

Az avatási ceremónia alkalmából Őfelsége Beatrix királynő levélben üdvözölte a Nemzetközi Szent György Lovagrend tagjait.

Drága Sir Frank és Dáma José!
Nagyon sok szeretettel gratulálunk a sikeres avatási ceremóniához, házassági évfordulótokhoz és a kitüntetésekhez. Szívből kívánunk, Sir Frank, teljes gyógyulást: a Lovagrendeknek nagy szüksége van a Te nagyszerű személyedre és munkádra!