A KMFAP Szlovák Perjelség humanitárius munkája
 

A Szlovák Perjelség megalakulása óta nagyon aktívan segíti a rászorulókat. Kiemelten támogatják Milan Daniel úr családját, aki örökbe fogadta a hat Horváth testvért, hogy a gyermekek együtt maradjanak családjuk szétesése után is.

Daniel úr nemcsak a saját gyermekeiről gondoskodik példásan, hanem más nehéz sorsú gyermekeket is felkarolt. Az idén 200 olyan gyermek üdültetését vállalta Salán/Vágsellyén, akik hajléktalan és rendkívül nehéz körülmények között élő családokból kerülnek ki, akiket nemegyszer Daniel úr az utcán vagy a krízisközpontokban talált meg.

A 2011. év nyári hónapjaiban szervezett üdültetésben résztvevő gyermekek 20-30 fős turnusokban két hetet töltenek Daniel úr és az őt támogató szlovákiai lovagok, valamint nagylelkű segítők anyagi támogatásának köszönhetően.

Mindemellett a segítség más formájára is nagy szükség van, s az rendszeresen érkezik is az üdültetés teljes ideje alatt.

A gyermekeket ellátják ruhákkal (20 láda), tisztálkodó eszközökkel, még hajszárítókat is kaptak, és természetesen bőségesen élelmiszerrel és gyümölccsel (több mázsa dinnye és más szezonális gyümölcs). Gyógyszereket is kapnak és orvosi felügyeletben is részesülnek a gyermekek, tekintettel arra, hogy a segítők között számos orvos és ápoló is van.

A munkában aktív részt vállalt, mint mindig, Sir Alexander Czellárik, Szlovák Perjel és felesége Lady Mária Czellárikova. Mindketten orvosok, akiknek önzetlenül segít dr. Horváth János és Horváth Szilvia, illetve természetesen a Szlovák Perjelség minden tagja részt vesz a támogatásban különböző módon.

Lady Mária szponzorokat is megkeresett, hogy minél több segítséget adhassanak a társadalom nagyon nélkülöző és leginkább sújtott áldozatainak, a gyermekeknek.

Kedves Szlovák lovagok és tisztelt Daniel úr!

Köszöntünk Benneteket e nagyszabású kezdeményezés alkalmából és fogadjátok őszinte nagyrabecsülésünket. Kívánjuk, hogy munkátokhoz minél többen csatlakozzanak! Nagyon fontos amit végeztek a gyermekek és a társadalom érdekében, önzetlenül, nagylelkűen.

Szeretettel gratulálunk és büszkék vagyunk Rátok!