Lovagi találkozó Szlovákiában, Vágsellyén (Šaľa)
 

A Sir Kertész-Bakos Ferenc által életre hívott Szent György Lelkiségi Mozgalom, amely nyitva áll a lovagrendek tagjai számára, 2011. szeptember 18-án Szlovákiában, Vágsellyén tartott találkozót. A meghívásnak számos lovag és dáma tett eleget a Máltai Lovagrend (KMFAP), a Ciprusi Lovagrend, az Ordo Hungariae, a Nemzetközi Szent György Lovagrend, valamint a Szent Lázár Rend képviseletében.

A település búcsújához kapcsolódó szentmisét Herdics György c. apát úr celebrálta, Parák László kerületi esperes és Dusan Sklenka vágsellyei káplán közreműködésével. A szentmisét követően a meghívottak Sir Mons. Szakál László pápai káplán és Sir Kertész-Bakos Ferenc vezetésével lelkigyakorlatot tartottak.

Az eseményen megjelent lovagokat Sir Alexander Czellárik, a KMFAP szlovák perjele és felesége, Lady Mária Czellárikova városnézésre hívták, majd a tőlük megszokott nagyvonalúsággal színvonalas állófogadást adtak a vendégek tiszteletére a szlovák lovagok lovagi klubjában.

A Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetségét Sir Alexander Czellárik, Lady Mária Czelláriková, Sir Monsignor Ladislaus Szakál, Lady Júlia Czapáry-Nagy, Damsel Klára Czapáry-Martincsevics és Sir András Czapáry-Martincsevics képviselték. Sir Kertész-Bakos Ferenc pedig a Szuverén Ciprusi Lovagrend képviseletében jelent meg.