Sir Mága Zoltán 100 Templomi koncertsorozata
 

Sir Mága Zoltán 100 Templomi koncertsorozatának végéhez ért. 2009 augusztusában kezdődött a koncertsorozat, amelynek 100. záróeseményére 2011. augusztus 21-én került sor Budapesten, a Szent István Bazilika előtti impozáns téren, mintegy tízezer fős közönség előtt.

A száz koncert változatos helyszíneken zajlott: katolikus, református, evangélikus templomokban, a Dohány utcai Zsinagógában, Magyarország számos településén, Erdélyben, a Vajdaságban, valamint Szlovákiában, a Csallóköz településein. A hangversenyek magas művészi színvonalát a hegedűművész és az általa meghívott ismert, kiváló énekesek és zeneművészek biztosították.

Az adományokból származó bevételt minden alkalommal jótékonysági célokra ajánlotta fel Sir Zoltán, amelynek végösszege közel százmillió forintot tett ki.

A záróhangversenyen megjelent a „Guinness Rekord” Szervezet képviselője, aki bejelentette, hogy Sir Mága Zoltán Guinness rekordot állított fel, mert előtte még senki nem adott két év alatt száz jótékonysági koncertet.

Kedves Sir Zoltán!

Gratulálunk a páratlan teljesítményhez, amelynek haszonélvezői a magyar társadalom leginkább rászoruló tagjai: beteg és nehéz helyzetű gyermekek, idősek. Nagyon büszkék vagyunk Rád, méltóképpen teljesíted a jószolgálati feladatot és kötelességet, mint Lovagrendünk Nagykövete!