Sir Mága Zoltán (KMFAP) hegedűművész rangos kitüntetései
 

Sir Mága Zoltán hegedűművész rangos kitüntetései 2011. szeptember 17-én Sir Mága Zoltán, a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége (KMFAP) Jószolgálati nagykövete vehette át az idei Mindszenty–emlékérmet, amelyet Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Mindszenty Társaság ügyvezetője adott át a hegedűművésznek a bíboros szülőházának udvarán, a Vas megyei Csehimindszenten.

Ezt követően Sir Zoltán jótékonysági hangversenyt adott a község templomában, s a befolyt összeget felajánlotta a Mindszenty emlékház felújítására.

 ***

2011. szeptember 21-én a „legnagyobb magyar” nevét viselő szervezet, a Széchenyi Társaság emlékülésén a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében vehette át Sir Mága Zoltán az idei évben odaítélt Széchenyi Díjat. A Széchenyi Társaság 1988-tól rendez emlékünnepséget Széchenyi István születésnapjához, 1791. szeptember 21-éhez kapcsolódóan. A társaság 1991-ben, a 200. évfordulón adományozott először elismeréseket.

Az emlékplakettel és oklevéllel azokat a személyeket jutalmazzák, akik a kultúra, a gazdaság és az oktatás terén végzett munkájukkal és kiemelkedő teljesítményükkel hozzájárulnak a magyar kultúra értékeinek megőrzéséhez. „Széchenyi István példája és megerősítője mindazoknak, akik felelősségérzettel, igazságérzéssel és valóságérzékkel munkálkodnak, akik világos ésszel tenni mernek a közösségért, a nemzetért” - hangsúlyozta köszöntőjében Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke 


Kedves Sir Zoltán!

Szívből gratulálunk a rangos elismerésekhez!