Teljesült Sir Mága Zoltán Máltai Lovag (KMFAP) álma: játszhatott a Szentatyának
 

Hosszú volt az út, tele nehézségekkel, kihívásokkal, amely elvezetett oda, hogy valóra vált Sir Mága Zoltán, a világhírű hegedűművész – Lovagrendünk Jószolgálati Nagykövete – gyermekkori álma: az idén személyesen találkozhatott Őszentsége XVI. Benedek Pápával.

A 100 Templomi koncert, amely komoly művészi siker volt és rendkívüli humanitárius eredménynek minősül, megalapozta Sir Zoltán jó hírét, aki méltán tekinti a Pápával való találkozást a koncertsorozat megkoronázásának.

A nagy eseményt komoly protokolláris egyeztetések és biztonsági előkészületek előzték meg. De végül felvirradt a nagy nap, amikor feleségével és két gyermekével Rómába utazott, ahol valóban a történelem kézzelfogható közelségben van.

2011. szeptember 28-án került sor arra az audienciára, amely a Szent Péter téren kezdődött és a Vatikánban folytatódott.

Sir Zoltán Magyarország képviseletében volt jelen, számos rangos külföldi vendég között. A Szentatya magyarul köszöntötte és küldte áldását a magyar népnek, ami szívet melengető, megható pillanat volt.

Majd zenével folytatódott a rendkívüli találkozó: először vonósnégyes formációban, ezután Sir Zoltán hegedűjátéka következett: egy magyar népdalt játszott el Őszentségének, akinek zenei affinitása széles körben ismert.

Sir Zoltán már gondolatban sokszor lejátszotta ezt a rendkívüli jelenetet, de még őt is, a tapasztalt művészt, aki hozzászokott a szerepléshez, elfogta az izgalom a Pápa jelenlétében, amikor neki játszhatott.

Sir Zoltán ajándékot is vitt a Pápának, egy mesterhegedűt, amelyet mint személyes jelképét, Magyarország nevében nyújtott át.

Ez a nap örökre megmarad a legdrágább emlékei között, s boldogan gondol a római utazásra, és kivételesen szerencsés embereknek tekinti magát és családját. Sir Zoltán gyakran emlegeti, hogy milyen mély szegénységben kezdte az életét, és tehetségének, kitartásának és nem utolsó sorban nagylelkűségének köszönhetően milyen magas szintre jutott művészi karrierje és társadalmi elismertsége tekintetében, mindössze 37 évesen.


Kedves Sir Zoltán!

Gratulálunk újabb sikeredhez. Rendkívüli teljesítményre vagy képes, fáradhatatlanul dolgozol és része vagy a magyar társadalom érdekében sokat tevő emberek egyelőre nem túl népes csoportjának. Nagyon büszkék vagyunk, hogy Lovagrendünk tagja vagy!