A KMFAP adományának átadása a Kövecses-i Gyermek és ifjúsági Szociális Otthon részére (Szlovákia)
 

2012. január 7-én a jótékonysági koncert és Lady Mária születésnapi ünnepsége után a vendégek éjszakai szállása biztosítva volt Vágsellyén, ezért többen ottmaradtak, hogy részt tudjanak venni másnap, január 8-án a jótékony célú látogatáson a Štrkovec-i /Kövecsesi/ Gyermek és Ifjúsági Szociális Otthonban (Dom Sociálnych služieb pre deti a mládež).

A Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége tagjai elmentek a néhány kilométerre található szociális otthonba, ahol Lady Máriát nagyon jól ismerik, hiszen ő és szervezete régóta támogatja az otthont és lakóit.

Hálából a sok éves támogatásért az intézmény lakói köszönetüket fejezték ki Lady Máriának.

Mgr. Mária Tóthová igazgató asszonynak és munkatársainak köszönhetően az intézményben példás rend, tisztaság, kellemes légkör és derű uralkodott. Látható volt az a szakmai hozzáértés és gondoskodás, amivel évek óta vezeti az otthont, amelynek lakói mentálisan sérült felnőtt emberek.

A délelőtti látogatásra eljöttek Ágh Lívia vezetésével a prágai ifjú művészek, akiket kitörő örömmel fogadtak az otthon lakói. Itt is rövid hangversenyt adtak népszerű művekből, amelyet nagy lelkesedéssel köszönt meg a hallgatóság.

   

Majd H.G. Sir Popper György és Lady Mária átadták a Lovagrend humanitárius célú adományát: 500 Eurót Mgr. Mária Tóthova igazgatónőnek, aki megköszönte a segítséget és az otthonról készült nagyon szép kiállítású könyvet adott át emlékül a Máltai Lovagrend (KMFAP) részére.

   

Katartikus élményben volt része annak a néhány lovagtársunknak, akik részt vettek ezen a nem mindennapi helyen, nem mindennapi emberekkel történt találkozón.

 2012. február 3.