Lovagi kurzus a Pro Deo State University (Máltai Lovagrend - KMFAP) szervezésében
 

Nemzeti kultúra és identitás

A Pro Deo State University (PDSU) a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége (KMFAP) magyar nyelvi perjelségének felkérésére speciális társadalomtudományi képzést indított Budapesten.

A képzés során a hallgatók az általános társadalomtudományi ismeretek mellett Magyarország társadalmi folyamatait vizsgálják a nemzetközi tendenciák tükrében. A kurzus előadásait a KMFAP magyar nyelvi perjelség az évek óta sikeresen működő lovagklubok rendszeréhez igazítja.

A 2012. január 26-án tartott évnyitón Prof. Popper György általános rektor helyettes elmondta, hogy a kurzus két szemesztere alatt a hallgatók megismerik a XXI. század nemzeti és nemzetközi társadalmi folyamatait, szellemi és politikai irányzatait, illetve megismerik és elemzik a nemzeti és nemzetközi társadalmi viszonyok elméleti és gyakorlati összefüggéseit.

Az 50 kredit értékű minorprogram (felsőfokú szakképzés) tematikáját a PDSU bölcsészet-, vallás- és politikatudományi karainak oktatási anyagai biztosítják, az előadásokat az egyetem tanárai és budapesti egyetemek meghívott vendégtanárai tartják.

A kurzust Sir dr. Kertész-Bakos Ferenc vallásszociológiai előadásai nyitották meg. Az előadások anyagai letölthetőek a Pro Deo State University (PDSU) honalpjáról, az alábbi linkre kattintva: www.prodeosu.org