Sir Lazarovits Ernőt, a Máltai Lovagrend (KMFAP) tagját köszöntötte Őexc. Heinz Fischer, Ausztria államelnöke
 

Sir Lazarovits Ernőt, a Máltai Lovagrend (KMFAP) tagját köszöntötte Őexc. Heinz Fischer, Ausztria államelnöke. Sir Lazarovits Ernő a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége (KMFAP) Vallási Tanácsának tagja, a MAZSIHISZ külügyi vezetője, a mauthauseni és gunskircheni koncentrációs tábor túlélője. Sir Ernő a holokauszt idején elszenvedett megpróbáltatásairól és a borzalmakról írt könyvet 2007-ben „Vándorlás a pokolba” címmel. A német nyelven is megjelent könyv bemutatójára 2010-ben került sor a bécsi magyar nagykövetségen, amely eseményen Lovagrendünk képviselői is jelen voltak.

Az erről készült hír itt olvasható...

2011. november hónapban a legmagasabb szinten köszöntötték Sir Lazarovits Ernőt Ausztriában. Őexc. Heinz Fisher államelnök személyesen adta át a szolidaritás jelképeként az osztrák diákok által rézlemezből készített osztrák címert, egy bensőséges hangulatú fogadás keretében, amelyet Sir Ernő tiszteletére adtak Bécsben.

Őexc. Harry Kopietz, a bécsi tartományi parlament elnöke pedig ebéden látta vendégül Sir Lazarovits Ernőt, aki gyakran megfordul Ausztriában hivatalos és privát minőségében egyaránt.

Drága Sir Ernő!

Gratulálunk az elismeréshez és kívánunk jó egészséget. Maradj továbbra is olyan optimista és derűs ember, amilyennek ismerünk és szeretünk! Életed és emberséged legyen példakép Lovagrendünk tagjai számára.

2012. február 15.