A Máltai Lovagrend (KMFAP) támogatásainak átadása Kápolnásnyéken
 

2012. március 14-én ünnepi megemlékezésre gyűltek össze Kápolnásnyék lakói a Művelődési Házban az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 164. évfordulója alkalmából. A község lakói méltán büszkék arra, hogy itt született Vörösmarty Mihály, akinek szobra a közeli hangulatos téren áll.

Az ünnepi beszédet Lovag Kupi László alpolgármester mondta, felidézve a történelmi előzményeket, majd átadták a „Pro Civitate” kitüntetést.

Ezt az eseményt használták fel a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége (KMFAP) vezetői, hogy az „International Orphan Program” pénzügyi alapjából származó támogatásokat átadják a helyi árva és félárva gyermekeknek.

Az adományozó levelek megtekinthetők ide kattintva....

Az est fiatal narrátora nagyon felkészült a Lovagrend történetéből, amely elhangzása után felkérte Lady Popper Annát, hogy tartsa meg beszédét.

Ennek során Lady Anna először külön köszöntötte az ünnepségen megjelent Dr. Farsang Zoltán polgármester urat, Tóth Béla plébános urat és Burján Zsolt ref. lelkész urat, valamint a nagy számban megjelent helyi lakosokat.

Majd ismertette a Lovagrend nemzetközi humanitárius munkájának fontos részét: az árva és félárva gyermekek tanulmányainak és képzésének anyagi támogatását világszerte. Kiemelte, hogy a program létezése óta Magyarországon és a térség néhány országában különösen jelentős összeggel támogatta a Lovagrend a rászoruló gyermekeket és fiatalokat. Majd a jelenlévő lovagok átadták négy helyi árva és félárva tanulónak a pénzbeli támogatást, ajándékozó levél kíséretében. Sir Kertész-Bakos Ferenc rövid tájékoztatást tartott a Pro Deo State University történetéről és tevékenységéről. S ígéretet tettünk Lovagrendünk nevében, hogy a támogatási program következő részében is folytatjuk az anyagi segítségnyújtást a településen élő árva és félárva gyermekek részére.

 

Nagyon színvonalas verses-zenés műsor következett ezután a Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény (AMI) tanulóinak előadásában a forradalomra emlékezve.

Az ünnepség után koszorúzásra került sor a Vörösmarty Parkban található 48-as Emlékkőnél a helyi szervezetek nevében, amelynek során a Máltai Lovagrend (KMFAP) képviseletében is elhelyeztük a megemlékezés virágait.

 

2012. március 21.