A KMFAP Külügy és Nemzetközi Együttműködés Minisztériumának közleménye - Magas rangú afrikai delegációt fogadott a KMFAP Külügyminisztériuma Budapesten
 

Joséphine Kelefio parlamenti képviselő asszony vezetésével európai körútja során Budapestre látogatott a Közép-afrikai Köztársaság kormánydelegációja.

A vendégek udvariassági látogatást tettek a Parlament épületében és fogadta őket Gyöngyösi Márton, az Országgyűlés Külügyi Bizottsága alelnöke is.

A látogatás keretében a küldöttség találkozott a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége (KMFAP) lovagrendi államának külkapcsolatokért felelős vezetőivel és hivatalos kétoldalú munkamegbeszélések keretében került sor politikai, szakmai egyeztetésekre. Mint ismeretes, a rendi állam teljes körű diplomáciai kapcsolatokat tart fenn az afrikai országgal, amely a közép-afrikai térségben meghatározó kormányközi szervezet (CEMAC) székhelyeként kiemelt jelentőséggel bír a KMFAP regionális kapcsolatainak építésében.

2012. április 2.