A Máltai Lovagrend (KMFAP) „International Orphan Program” támogatásainak átadása Kiskőrösön
 

Mindig nagy örömmel látogatunk Magyarország egyetlen „Lovagvárosába”, és különösen jó érzés, ha segítő szándékkal tesszük ezt.

2012. március 19-én a Városháza dísztermében került sor a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége (KMFAP) támogatásainak ünnepélyes átadására.

A Lovagrend több évvel ezelőtt hozta létre nemzetközi programját, amelynek célja kimondottan az árva és félárva gyermekek és fiatalok tanulmányainak, képzésének anyagi támogatása.

Az Ordo Hungariae Humanitárius Tanácsa javaslatára ezúttal hat helyi fiatalt választottunk ki a sok számításba vehető jelölt közül, akik személyesen jelentek meg kísérőikkel együtt. Az esemény a zeneiskola diákjainak műsorával és szavalattal kezdődött. Majd Kiskőrös polgármestere, Sir Domonyi László Máltai lovag mondott rövid beszédet, megköszönve azt a kitüntető figyelmet, amellyel a Lovagrend évek óta támogatja a városban és a régióban élő árva és félárva gyermekeket.

 

Ezután Sir Prof. Popper György, a KMFAP Nagymesterének általános helyettese, Magyar Nagyperjel emelkedett szólásra, aki köszöntötte a megjelenteket és ismertette a Lovagrend humanitárius munkájának egyik legfontosabb részét, az „International Orphan Program”-ot. Elmondta, hogy a nemzetközi program egyik legnagyobb kedvezményezettje Magyarország, ahol évente több millió forint támogatást osztunk szét az alapszabályban lefektetett kritériumoknak megfelelő gyermekeknek és gyermekintézményeknek.

Ezzel szeretnénk minél hatékonyabban hozzájárulni a támogatott fiatalok sikeres boldogulásához jövőbeli életükben. A támogatások személyes átnyújtása következett ezután a megjelent lovagok és dámák aktív közreműködésével.

Sir Király Csaba az Ordo Hungariae Nagymestere is részt vett az ünnepségen, aki ezt az alkalmat használta fel, hogy átadja Sir Domonyi Lászlónak az Ordo Hungariae Rend Lovag Nagytiszt kitüntetését. A KMFAP társult rendje több kiváló tagjával képviseltette magát ezúttal is, többek között Lovag Polyák József világhírű karatemester személyében, akire méltán büszke Kiskőrös városa.

A házigazdák ajándékokkal kedveskedtek a Máltai Lovagrend képviseletében megjelent vendégeknek, s ez a szép nap jó hangulatban, baráti beszélgetéssel fejeződött be.