Végső búcsú Sir Doru Surducan Máltai Lovagtól (KMFAP)
 

Magisztrátusi Hivatala megrendülten és mély fájdalommal értesíti a Rend tagjait, hogy szeretett és nagyra becsült lovagtársunk Sir Doru Surducan (Románia) örökre eltávozott. Sir Doru és fia Sir Dan Surducan 2007. június 2-án az Aradon szervezett lovagavatási ceremónián lettek a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége tagjai.

Sir Doru igazi lovagként élt és dolgozott egész életében, s ugyanilyen hősiesen küzdött a szervezetét megtámadó alattomos betegséggel szemben is. Kedves személyével kivívta mindenki szeretetét, s ezt viszonozták támogatásként és biztatásként a betegséggel folytatott harcában nemcsak szerető családja, hanem barátai és lovagtársai is. A gondos gyógyítás és ápolás ellenére Sir Doru életének 64. évében elhunyt.

Búcsúztatására 2012. április 28-án került sor Temesváron az Aleea Viilor temető római katolikus kápolnájában. Lovagrendünket Sir Pánczél Zoltán, a KMFAP gazdasági minisztere képviselte a temetésen. Mindazon lovagtársaink, akiknek lehetőségük volt ismerni Sir Dorut őszintén sajnálják e kiváló ember eltávozását az élők sorából.

A Jeruzsálemi Szent János Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége Dámái és Lovagjai nevében mély együttérzésünket és részvétünket fejezzük ki Sir Doru családjával, hozzátartozóival és barátaival.

Kedves Sir Doru!

Lesújtott bennünket halálod híre, de némi vigaszt nyújt az, hogy Te gondos apaként időben gondoltál az utódlásra. Fiad Sir Dan viszi tovább mindazt, amit Te nagyszerűen elkezdtél, de a sors kegyetlen döntése következtében nem volt időd befejezni.

Requiescat in Pace!