Gyermeknapi szolidaritási rendezvény a Máltai Lovagrend (KMFAP) kezdeményezésére a Lovagrendek összefogásával a ráckevei AquaLand Parkban
 

1950 óta minden év május utolsó vasárnapján a gyermekeket ünnepeljük, ahogy idén is, május 27-én, a legmelegebb nyarat idéző napsütéses időben.

Jóleső érzéssel nyugtázhatjuk, hogy a gyermekek vonatkozásában teljes az egyetértés és a segítő szándék a magyar társadalom tagjai részéről.

Évről évre egyre több intézmény, cég, szervezet és egyén ajánl saját szervezésben színvonalas elfoglaltságot és színes programokat a gyermeknapon. A szerencsés családokban élő gyermekeknél ez a nap a felhőtlen szórakozást jelenti. De nagyon sok gyermek a világon nem részesülhet még ezen a napon sem az élményekben, pedig minden gyermeknek joga van a boldog, gondtalan gyermekkorhoz, ahogy ezt az erkölcsi hagyomány és a törvényi rendelkezések előírják.

A Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége (KMFAP) mintegy öt évvel ezelőtt alapította az International Orphan Programját, hogy tagjainak nagylelkű felajánlásaiból anyagi támogatást nyújtson az árva gyermekek tanulásához. Ennek szellemében született az ötlet, hogy árva és nehéz családi körülmények között élő gyermekeket lássanak vendégül a gyermeknapon, két baráti lovagrenddel:

az Ordo Hungariae Rend és a Nemzetközi Szent Lázár Ispotályos Rend tagjaival közösen. A helyszín a Ráckevei Aqua Land Termál és Élményfürdő volt, ahova az ingyenes belépést Karczagi Sándor igazgató úr biztosította 50 gyermek részére, akiknek a szállítását a lovagrendek saját busszal biztosították. A három lovagrend megjelent vezetői és tagjai nagyon sok ajándékot hoztak magukkal és osztottak ki a meghívottaknak, amelyből a strandon lévő gyermekek is részesültek. Tizenhárom teljesen árva gyermek tanulmányaihoz pénzadománnyal járult hozzá a Máltai Lovagrend (KMFAP).

   

  

Az alkalomra felállított sátor alatt összegyűlt nagy mennyiségű édesség és sokféle csokoládé, játékok, használati tárgyak, ruhanemű és mintegy száz sportcipő gyorsan gazdára talált, s így összesen mintegy kétszáz gyermek részesült az ajándékokból.

Köszönetet mondunk partnereinknek a segítségért:

  • Vodafone partner Campona,
  • Generali Biztosító 22. kerületi partnere a Bánfi Biztosítás. 

 

A gyermekek egész napos foglalkoztatásában fontos szerepet vállalt a Delfin Alkotó és Játszóház, Kovács Judit avatott vezetésével. Játékos vetélkedők és zenei programok várták azokat, akik a fürdőzés mellett az aktív időtöltést szeretik. Fizikai erőnlétüket Czanik Balázs Capoeira Fitnesz guru segítségével igyekeztek javítani a vállalkozó szellemű gyermekek és felnőttek. A lovagrendek összesen mintegy másfél millió forint értékű adománnyal segítették a rászoruló gyermekeket.

   

A szervezési feladatokban kiemelkedő szerepet játszott Nagy Viktória (RV Store Kft.) és Sándor Evelin (EPD Netcom Media Kft). Köszönet Lovag Dr. Berényi Sándornak, Sir Barsi Tibornak, Lovag Hossó Zoltánnak és Lovag Szabó Zoltánnak az eseményhez nyújtott jelentős segítségért. A rendezvény nagy örömet és élményt jelentett a résztvevőknek, amely a lovagi összefogás eredményeként valósult meg.

A Lovagrendek nevében Sir Prof. Popper György a KMFAP Nagymester helyettese elismeréssel szólt a közreműködők önzetlen munkájáról, amivel hozzájárultak a „lovagi gyermeknap” sikeréhez és reményét fejezte ki, hogy a kedvező tapasztalat követendő példaként szolgál a lovagrendek jövőbeli együttműködéséhez.

 

Az adományozásról készült médiabeszámoló és interjú megtekinthető ide kattintva...

2012. május 29.