Sir Alexander Milesz, Máltai Lovagnagytiszt (KMFAP) állami kitüntetése humanitárius munkájáért
 

2012. május 21-én a Stefánia Palotában a Honvédelem Napja alkalmából rendezett ünnepségen adták át a Honvédelmi Miniszter által adományozott kitüntetéseket. Sir Alexander Milesz Máltai Lovagnagytiszt is a jelöltek között volt.

Erre az ünnepélyes megemlékezésre kapott hivatalos meghívót Sir Alexander Milesz Máltai Lovagnagytiszt (KMFAP), a Szuverén Ciprusi Lovagrend nagykereszt lovagja, Budapesti Bailiff, hogy átvegye a „Honvédelemért Érdemrend” ezüst fokozatát Simicskó István államtitkár úrtól. 1992 óta a magyar kormány határozata alapján e napon ünneplik A MAGYAR HONVÉDELEM NAPJÁt, amelyet annak emlékére alapítottak, hogy a magyar szabadságharc tavaszi hadjáratának csúcspontjaként 1849. május 21-én a honvédsereg három hetes ostrom után visszafoglalta Buda várát. Ennek már 163 éve, s ezt a sikeres katonai tettet őrzi a történelem, a közös emlékezet és a Magyar Honvédség is.

Drága Sir Alexander!

Nagyon sok szeretettel gratulálunk kitüntetésedhez, amelyet hosszú évek óta végzett, jelentős humanitárius munkáddal érdemeltél ki. Önzetlenül segítesz azokon, akik Hozzád fordulnak segítségért, s a hadiárvák és özvegyek támogatása különösen a szívügyed. Büszkék vagyunk Rád. Máltai Lovaghoz méltó módon segítesz, ez a Lovagrend legfőbb létjogosultsága a mai korban.