Adakozó szelíd motorosok
 
Az 1983-ban, Amerikában alakult motoros klubnak jelenleg mintegy 700 000 tagja van, így ez a világ legnagyobb hivatalos márkaklubja. A H.O.G. Budapest Chapter elnöke, Sir Dobai Attila 2007. április 28-án, a gödöllői Grassalkovich kastélyban megtartott lovagi avatási ünnepségen lépett be a Jerzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségeinek Szövetségébe.

Sir Dobai Attilát lovaggá üti HEH Sir José Cosmelli, a rend régense
Sir Dobai Attilát lovaggá üti HEH Sir José Cosmelli, a rend régense - Képgaléria

Sir Attila különleges, lovaghoz illő hobbit űz: a szél szárnyán szeret "lovagolni", ám középkori elődeivel ellentétben ő nem egy négylábú, hanem egy igazi Harley-Davidson motor nyergében teszi ezt. Hobbijából adódóan nem meglepő, hogy Dobai Attila szeretett szórakozásának népszerűsítésében is szerepet vállal, kiválóan ötvözve ezt a lovagok egyik legnagyobb erényével, a humanitárius munkával.

Az országút modern lovagjai
Az országút modern lovagjai - Képgaléria

A jelenleg 83 tagot számláló budapesti szárny tagjai havonta több alkalommal találkoznak. Ilyenkor általában a közös motorozás a program, de előfordul az is, hogy - a motort a garázsban hagyva - egy-egy ital mellett beszélik meg a legutóbbi túrák élményeit. A H.O.G. Budapest Chapter tevékenysége nem merül azonban ki pusztán a szabadidő hasznos eltöltésében: a klub tagjai Sir Dobai Attila vezetésével rendszeresen adományokat juttatnak el rászoruló - beteg, vagy állami gondozásban lévő - gyermekekhez.

Az ajándékok mellett a motor(os)ok is mindig főszerepet játszanak
Az ajándékok mellett a motor(os)ok is mindig főszerepet játszanak - Képgaléria

A rendszeres, karitatív célú eseményeken természetesen a motorok is fontos szerepet kapnak, a gyerekek ugyanis mindig szívesen veszik, ha a bőrruhások elviszik őket néhány körre, elfeledtetve velük a világ búját-baját. Hát mi ez, ha nem igazi, lovaghoz méltó feladat?

A Harley Owners Group Budapest Chapter eddigi adományai, felajánlásai:

2003. 08. 16.: Battonya. S.O.S. gyermekfalu - kerékpár adomány a falu összes lakójának
2004. 08. 20.: Fót, S.O.S. Gyermekfalu - 40 kilogramm csokoládé és többféle elektromos cikk (videó, rádiós magnó) adományozása a falu lakóinak
2004. 09. 24.: Kecskemét, S.O.S. Gyermekfalu - kerékpár adomány a falu összes lakójának
2005. 05. 20.: Nyári Virág orvosi költségeihez való hozzájárulás (300 ezer forint)
2005. 09. 03.: Kőszeg, S.O.S. Gyermekfalu - kerékpár adomány a falu összes lakójának
2005. 10. 08.: Bauszwetter Katalin orvosi költségeihez való hozzájárulás (500 ezer forint)
2006. 03. 12.: adomány a Szent János Kórház/Prof. Horváth Mihály Alapítvány részére (1 millió forint)
2007. 06. 20.: Ilyés Kinga műtétjéhez való hozzájárulás (1 millió forint)