A Máltai Lovagrend (KMFAP) orvosi eszközöket ajándékozott a Nagyszombati (Szlovákia) Katolikus Karitásznak
 

A Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége (KMFAP) Szlovák Perjelsége és a Szlovákiai Nagyszombati /Trnava/ Katolikus Karitász 2012 februárjában Együttműködési Szerződést kötött. Ennek szellemében 2012. december 10-én jelentős értéket képviselő orvosi eszközök adományozására került sor a Nagyszombati Katolikus Karitász részére.

Sir Alexander Czellárik KMFAP Szlovákiai Perjele és Lady Mária Czelláriková dámaparancsnok, - mindketten orvosok - többéves baráti és szakmai kapcsolatot ápolnak a Svédországban élő Dr.Frank Tuleja úrral és feleségével Catharina Tuleja asszonnyal, valamint Aurel Rehák úrral. Az ő hathatós segítségüknek köszönhetően több tízezer Euro értéket képviselő kifogástalan állapotú, használt kórházi berendezéseket, orvosi felszerelést és egészségügyi segédeszközöket tartalmazó szállítmányt kaptunk humanitárius adományként, amely Ing. Boris Hrdý, a Nagyszombati Katolikus Karitász igazgatója által biztosított kamionokon jutott el Svédországból Szlovákiába.

A KMFAP vezetősége és Sir Alexander Czellarik és Lady Mária Czellárikova hálás köszönetüket fejezik ki az adományozóknak: Dr.Frank Tuleja úrnak, Catharina Tuleja asszonynak és Aurel Rehák úrnak a nagyvonalú, önzetlen segítségért. Köszönet továbbá a Katolikus Karitász igazgatójának, Ing. Boris Hrdý úrnak, a kiváló együttműködésért ebben a nagyszabású akcióban, a megoldandó feladat a gyors és zökkenőmentes lebonyolításért.

  

 Az Együttműködési Szerződést aláíró felek - a KMFAP Szlovák Perjelsége részéről Sir Alexander Czellárik és a Nagyszombati Katolikus Karitász nevében Ing. Boris Hrdý igazgató úr - örömüket és megelégedettségüket fejezték ki a példaértékű humanitárius együttműködéssel kapcsolatban és reményüket, hogy a jó kapcsolat és együttműködés a jövőben is sikeresen folytatódik a rászorulók megsegítése érdekében.

  

 

 2012. december 15.