A Máltai Lovagrend (KMFAP) Szlovák Perjele és felesége árva gyermek keresztszülei lettek
 

2012. június 26-án Vágsellyén (Šaľa / Szlovákia) a Szent Margit Plébániatemplomban bensőséges eseményre gyülekezett Mgr. Milan Daniel úr az általa adoptált hat Horváth testvérrel, akiket több szlovákiai árvaházból egyesített új családdá, hogy felnőtt korukig biztosítsa szeretett-teljes és gondos nevelésüket a Vágsellyén példásan kialakított otthonukban.

Lady Mária Czellárikova, Máltai dámaparancsnok és Sir Alexander Czellárik, a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége (KMFAP) Szlovák Perjele évek óta nagyon szoros kapcsolatot tartanak fenn a népes családdal, figyelemmel kísérik életüket és havi rendszerességgel jelentősen hozzájárulnak a család költségvetéséhez. Talán nem túlzás kijelenteni, hogy szinte adoptív családjuknak tekintik Daniel urat és hat gyermekét.

A családról és támogatásukról készült korábbi cikkünk itt található:

http://www.kmfap.hu/index.php?article_id=470

Ezen a szép nyári napon került sor az egyik fiútestvér, Dominik Horváth keresztelőjére. Daniel úr a család nagyra becsült pártfogóit, Lady Máriát és Sir Alexandert kérte fel, hogy legyenek a gyermek keresztszülei. A keresztelést Pater Siard, Mgr. Dušan Sklenka, vágsellyei káplán végezte, aki a Daniel család barátait is a keresztség és elsőáldozás szentségében részesítette. A templomban készült fénykép bal oldalán áll kék nyakkendőben Dominik Horváth, keresztszülei, a káplán úr, Mgr. Milan Daniel, az adoptív apa és testvérei mellett. A Máltai Lovagrend (KMFAP) is adott anyagi támogatást az „International Orphan Program” keretében a Horváth testvérek oktatási és képzési költségeihez.

Az erről szóló korábbi beszámolóink itt olvashatóak:

http://www.kmfap.hu/index.php?article_id=508

http://www.kmfap.hu/index.php?article_id=417

2013. január 24.