Együttműködési megállapodás a Szlovák Vöröskereszt Nyitra és a KMFAP Szlovák Perjelsége között
 

2013. január 18-án a Szlovák Vöröskereszt Nyitra (SRC) és a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége – KMFAP Szlovák Perjelség képviselői együttműködési megállapodást írtak alá. Mindkét szervezet jelentős humanitárius tevékenységet fejt ki, s ehhez kapcsolódóan azonos erkölcsi értékrendet vallanak.

A megállapodás értelmében a két szervezet a jövőben szorosan együtt kíván működni egyeztetett módon és munkamegosztással a katasztrófaelhárítás, a mentési munkák, a szociális munka, az orvosi-egészségügyi segítség és ellátás, az egészségügyi oktatás és felkészítés a betegségek megelőzése érdekében, véradási kampányok szervezésében, a nemzetközi diplomácia területén és minden olyan munkában, amelynek célja segítséget nyújtani a rászorulóknak. Mindezen feladatok ellátásában szerzett értékes tapasztalatokat a két szervezet kicseréli és gyarapítja a közös munkában.

Külön jelentőséget kölcsönöz az együttműködésnek az a tény, hogy a Szlovák Vöröskereszt az idén ünnepli fennállásának 150. évfordulóját. Szeretettel gratulálunk és további sikeres működést kívánunk! 

A megállapodás aláírói Mgr. Viera Kazimírová, a Vöröskereszt regionális igazgatója és Sir Dr. Alexander Czellárik, a KMFAP Szlovákiai Perjele kifejezték azt a szándékot, hogy igazi szakmai együttműködés és minél intenzívebb emberi kapcsolat jöjjön létre a két szervezet és kiváló szakmai munkát végző munkatársai, illetve tagjai között, hozzájárulva ezzel a minél hatékonyabb segítségnyújtáshoz a rászorulók részére.

A szlovák és angol nyelvű megállapodási dokumentum kijelölte az együttműködés gyakorlati megvalósulását felügyelő személyeket:

Mgr. Viera Kazimírova asszony, a Vöröskereszt Nyitra igazgatója és Sir Peter Lednár, a KMFAP Belügyminiszter-helyettese, aki aktív szerepet játszott a megállapodás létrejöttében. Ugyancsak az ő nevéhez fűződő kezdeményezés a Zlate Moravce (Szlovákia) településen 2012-ben két alkalommal szervezett közös véradási akció a helyi Vöröskereszt és a KMFAP Szlovák Perjelség égisze alatt.

http://www.kmfap.hu/index.php?article_id=565

A KMFAP Szlovák Perjelség és a Szlovák Vöröskereszt Nyitra közös szervezésében, Sir Peter Lednár hathatós közreműködése mellett 2013. első félévében az alábbi időpontokban és helyszíneken kerül sor véradásra Zlate Moravcén (Aranyosmarót – Szlovákia):

2013. január-június

Január 8. - kórházi transzfúziós központ, Zlate Moravce (ZM)

Február 5. - kórházi transzfúziós központ, ZM

Február 26. - Valentin nap „Csepp vér” (STS kereskedelem és a szolgáltatások SNP 5), ZM

Március 5. - TS – ZM

Március 26. - DANFOS Ltd., Ipari parkja – Factory 49, ZM

Április 9. - TS – ZM

Május 7. - TS – ZM

Június 4. - TS – ZM

Június 25. – Polgármester „Csepp vér” – ZM – MSKS

2013. január 24.