XIX. Jótékonysági koncert Vágsellyén (Szlovákia) a Máltai Lovagrend (KMFAP) védnöksége alatt
 

2013. február 15-én, 19. alkalommal rendezte meg a Pro Vita Polgári Társulás jótékonysági koncertjét Vágsellyén (Sala / Szlovákia), a városi művelődési központban.

A rangos és népszerű esemény megálmodója és fáradhatatlan szervezője, a Pro Vita megalapítója és elnöke, Lady Czellárik Mária főorvos asszony, a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége (KMFAP) nagyra becsült dámaparancsnoka, aki főszereplőnek a vágkirályfai (Szlovákia) származású nemzetközi hírű opera énekesnőt, Lady Ágh Líviát, a Prágai Operaház tagját kérte fel.

A színházterem ezúttal is zsúfolásig megtelt, a színpadon a művésznőt és tehetséges diákjait hallhatta évek óta hűséges közönsége. Lady Lívia, a Máltai Lovagrend (KMFAP) dámája, akinek gyönyörű szoprán hangját a világ számos operaházában jól ismerik, évek óta a prágai Jaroslav Ježek Konzervatóriumban tanít.

A művésznő és a három fiatal cseh énekes nagyszerű zongorakísérettel elhangzott műsorában ismert slágerek és musical részletek voltak hallhatóak. Ismét elbűvölte a közönséget: Lady Lívia megnyerő személyiségével, kiművelt énekhangjával, művészi átélésével, és finom gesztusaival fantasztikus élményt nyújtott a nézőknek.

A jótékonysági koncertesten az idén több pénz gyűlt össze a nézők hozzájárulásaként: 1960 Euro, amelyet ezúttal is jótékony célra fordítanak a szervezők, a koncert eredeti céljának megfelelően.

Lady Mária köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik valamilyen módon támogatták a Pro Vita Polgári Társulást, amely igyekszik minél több nehéz helyzetben élő embernek és családnak segíteni.

A koncerten ezúttal is jelen voltak a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége (KMFAP) tagjai, akik nagyra értékelték a helyi lakosok nagylelkű segítségét a rászorulónak.

A koncert alatt színpadra szólították Lady Popper Annát, aki a Máltai Lovagrend Nagymesterét képviselte a jótékonysági koncerten. Elismeréssel gratulált a szervezőknek a nagyszerű kezdeményezéshez és sikeres eseményhez, amely iránt a lelkesedés és adakozó kedv 19 év után sem lankadt és hangsúlyozta, hogy a KMFAP kis létszámú Szlovák Perjelsége tagjai évek óta nagyon jelentős és hatékony humanitárius munkát végeznek, külön kiemelve Lady Mária Czellárikova és Sir Alexander Czellárik mellett Sir Peter Lednár, Sir Róbert Bodor, Sir Jan Culka, Lady Ágh Lívia és Sir Monsignore Szakál László nagyon értékes hozzájárulását a Lovagrend eredményes működéséhez és fejlődéséhez.

S bejelentette, hogy mindezen érdemek alapján a Rend Nagymestere a következő lovagavatási ceremónián a Szlovák Perjelséget Nagyperjelség rangra emeli, s Sir Alexander Czellárikot kinevezi Nagyperjellé. A közönség nagy tapssal fogadta a szlovák lovagoknak és dámáknak szóló elismerést.

A másfél órás előadás végén Lady Mária szóban és gyönyörű virágokkal köszönetet mondott Lady Ágh Líviának és a fiatal művészeknek az élvezetes estéért. Lady Lívia a közönséghez szólva megemlítette, hogy jövőre a 20. jubileumi koncertre kerül sor Vágsellyén, amelyre mindenkit szeretettel vár és különleges meglepetésekkel szeretné emlékezetessé tenni az évfordulót.

A koncert után nagyszabású fogadást adtak a rendezvény szervezői a művészek és a támogatók tiszteletére.

Másnap, 2013. február 16-án Lady Ágh Lívia és művésztársai még egy hangversenyt adtak, Nyitrán (Szlovákia). Vasárnap délelőtt pedig meglátogatták a Kövecsesi Szociális Otthon lakóit, akiknek óriási örömére minden évben külön előadást tartanak a művészek.

2013. február 22.