A Pro Deo State University Közép-Európai Tudományos Alapítvány közleménye - MTI Sajtóközlemény
 
"2013. március 17., vasárnap 10:59
A Pro Deo State University Közép-Európai Tudományos Alapítvány közleménye

Budapest, 2013. március 17., vasárnap (OS) - A Pro Deo State University Közép-Európai Tudományos Alapítvány, a filmrendezők és operatőrök számára kiírt, díjmentes részvételű Nemzetközi Filmszociográfiai Mesterkurzusra négy hallgató pályázatát fogadta el.

A pályázatot a PDSU Alapítvány a jelentősebb magyar diaszpórával rendelkező államokban hirdette meg. Pályázhattak magyarországi és külföldi, magyar és más nemzetiségű, de magyar történelmi, kulturális, társadalmi tematikával foglalkozó filmrendezők és operatőrök. Antal Emőke Nagy-Britanniából, Schmidt Krisztina, Gergely Szilárd, Erőss Miklós Romániából pályáztak eredménnyel. Az április elsején kezdődő mesterkurzus, melynek szakmai partnere a Magyar Dokumentumfilm Rendezők Egyesülete, tizennégy napig tart, központja Makó. A kurzus tiszteletbeli rektora, a zsűri elnöke Sára Sándor, a Nemzet filmművésze, tiszteletbeli dékánja, a kurzus vezetője Kisfaludy András filmrendező, tanárai Mihályfy László és Tari János filmrendezők. A kurzus célja, alkotónként 20-25 perces dokumentumfilm-alkotás. A mesterkurzus filmszemlével és gálaünnepséggel zárul az Uránia Nemzeti Filmszínház dísztermében.

Kiadó: Pro Deo State University Közép-Európai Tudományos Alapítvány"

A közlemény megtekinthető a képre kattintva vagy az MTI honlapján: http://os.mti.hu/hirek/84031/a_pro_deo_state_university_kozep-europai_tudomanyos_alapitvany_kozlemenye