Ordo Hungariae avatás Szekszárdon a Máltai Lovagrend (KMFAP) részvételével
 

    

Sir Király Csaba, az Ordo Hungariae Nagymesterének városában, Szekszárdon 2013. április 27-én került sor a Rend 12. avatási ünnepségére, amióta 2004-ben a Rend központja és a Nagymesteri cím végleg visszakerült Magyarországra.

Immár másodszor egy igazán különleges helyszínen, a Bodri pincészet Borkápolnájában zajlott a ceremónia.

Lévén az Ordo Hungariae társult tagja a KMFAP szövetségnek, az eseményen számos Máltai Lovag (KMFAP) is jelen volt közreműködőként, illetve vendég minőségben. A Jeruzsálemi Szent Lázár Kórházi Rendet Lovag Stefán András – a Nagykancellár szárnysegédje képviselte.

    

Sir Király Csaba Nagymester üdvözlő szavai után H.G. Popper György – a Máltai Lovagrend (KMFAP) Nagymesterének helyettese, a Szuverén Ciprusi Rend Nagykancellárja, az Ordo Hungariae Nagykancellárja tartott ismertetést a Lovagrendek kapcsolatáról, eredményes működéséről és humanitárius tevékenységéről, amely a legfontosabb a lovagrendek életében.  

 

Sir Szakál László, Monsignore Ladislaus – pápai káplán, a KMFAP Magisztrátusi káplánja áldása után kezdődött négy lovagjelölt és egy apródjelölt avatása.

    

A gyönyörű hangú Dáma Csonka Zsuzsanna – az Operaház magánénekese, a dámává avatott Blaskó Bernadett – énekművész és Lovag Németh József – operaénekes biztosította az avatás zenei programját.

 

Sir Bánó István Miklós Máltai Lovagparancsnok hosszú évek óta segíti az Ordo Hungariae Rend ceremóniáinak szervezését és lebonyolítását. Ezt a kiváló munkát ismerték el a "Pillangó Díjjal", amelyet a Rend nevében adtak át Sir Istvánnak. Dáma Farkas Mirmy is ebben a megtisztető kitüntetésben részesült a Rend érdekében végzett önzetlen munkájáért. A ceremónia szép és elgondolkodtató zárómondatait ezúttal is Dáma Farkas Mirmytől hallhatták az avatottak és a jelenlevők.

   

A FEMERAID Dél-Magyarországi Egységének parancsnokát, Pribil Sándor urat a Máltai Lovagrend (KMFAP) lovagkeresztjével tüntette ki és ezzel fogadta tagjai sorába H.G. Prof. Popper György a KMFAP Nagymesterének helyettese.

Kedves Sir Sándor,
Szeretettel gratulálunk és üdvözlünk Lovagrendünkben!

   

  

       

Az avatás ezúttal sem érhetett véget bál nélkül, ezen az estén is sokáig táncoltak és szórakoztak az esemény résztvevői és vendégeik a kiváló duó zenéjére.

2013. május 21.