Elsősegélynyújtási képzés Szlovákiában a Máltai Lovagrend (KMFAP) védnökségével
 

2013. június 9-én, Zlaté Moravce városában (Szlovákia) rendkívül sikeres elsősegélynyújtási képzést szervezett a lakosság számára Sir Peter Lednár – a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége (KMFAP) lovagja, a Rendi Állam Humanitárius ügyek minisztere, valamint Ms. Mirabella Mirka Drgonova. 


Sir Peter nevéhez már számos humanitárius célú kezdeményezés fűződik Zlate Moravcéban. Ez alkalommal az elsősegélynyújtási képzési nap a mentősök, tűzoltók, orvosok, a rendőrség és az önkormányzati rendőrséggel együttműködésben került megrendezésre a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége (KMFAP) védnöksége alatt. 
 

  

Az elsősegélynyújtási képzést gyermekek és szülők részére egyaránt szervezték. A képzés során elsősorban a balesetekben megsérült, illetve égési és egyéb sérüléseket szenvedett személyek gyors ellátására helyezték a hangsúlyt gyakorlati bemutatókon keresztül, valamint kiemelték annak fontosságát, hogy ilyen helyzetekben feltétlenül hívja mindenki a 112-es telefonszámot, ahol azonnali segítséget kérhetnek.

  

2013. június 18.