A Máltai Lovagrend (KMFAP) társrendje, az Ordo Hungariae nagykereszt dámája Opera Nagyköveti megbízást kapott
 

A Magyar Állami Operaház fontos és nemes kezdeményezést indított útjára, amelynek célja, hogy a fiatalok megismerjék és megszeressék az opera és a balett műfaját.

Ebben a művészvilág neves és nagy tapasztalattal rendelkező tagjai lesznek a jövőben segítségükre. Tizenöt művész nyerte el az Opera Nagykövete tisztséget 2013. július 15-én, köztük Dáma Csonka Zsuzsanna, a Magyar Állami Operaház magánénekese, az Ordo Hungariae nagykereszt dámája.

A művésznő terve, hogy kedvet csináljon a hátrányos helyzetű és vidéki iskolákban ehhez a különleges és a közvélekedésben nehéznek tartott műfajhoz, amely mind a mai napig sok országban a társadalmi elit privilégiuma.

Szoros személyes kapcsolatot kiépítve az iskolákkal és a diákokkal, rendszeres foglalkozások keretében tartott előadások, mini kurzusok, zenei illusztrációk segítségével és tehetségkutató munkán keresztül fogja felkészíteni az általa pártfogásba vett tanulókat és fiatalokat az operalátogatásra.

Ismerve Dáma Zsuzsanna hiteles művészi munkáját, pedagógiai felkészültségét és önzetlen segítőszándékát biztosak lehetünk benne, hogy ezt a nagyszerű feladatot is eredményesen teljesíti.

Drága Dáma Zsuzsanna!

A Máltai Lovagrend (KMFAP) tagjai nevében szeretettel gratulálunk Opera Nagyköveti kinevezésedhez és sok sikert kívánunk ebben a szép munkában!

2013. július 17.