Nyár végi kihelyezett KMFAP Lovagklub Dunaújvárosban
 

Évente több alkalommal is előfordul, hogy vidéken élő lovagtársainknak köszönhetően kihelyezett lovagklubot tartunk az ő szervezésükben.

2013. augusztus 30-án Dunaújvárosban került sor az utolsó nyári Lovagklubra Sir Pribil Sándor és csapata szervezésében, amely rendezvény a legnagyobb elismerést érdemli.

Már a program és az írásbeli meghívó is önmagáért beszél, amely itt megtekinthető a linkre kattintva ...

Az esemény helyszíne a 2004-ben alapított Magyar Mentőszolgálat Alapítvány – a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége (KMFAP) humanitárius szervezetének, a FEMERAID International Dél-magyarországi Egysége – bázisa volt, ahol a vendégeket az Alapítvány elnöke, Sir Pribil Sándor és Lovag Oláh János igazgató fogadta több kollégájukkal együtt. Lovag Oláh János igazgató üdvözölte és tájékoztatta a résztvevőket a sokoldalú tevékenységet végző intézmény működéséről, vetített prezentáció segítségével.

Megtudtuk, hogy munkájuk az alábbiakra terjed ki:

- Utcai szociális szolgálat

- Szociális étkeztetés és népkonyha

- Hajléktalanok nappali melegedője

- Hajléktalanok éjjeli menedékhelye

- Hajléktalanok átmeneti szállása

- Szenvedélybetegek nappali intézménye

   

   

Őszinte csodálatot és elismerést váltott ki munkájuk, amelyhez nagy emberszeretet, empátia, szolidaritás és türelem kell. Az intézmény részeinek bejárása során példás körülményeket láttunk: rendezett, tiszta helyiségek, felszerelések várják rászoruló embertársainkat. Hangsúlyozni kell, hogy ez egy magánkezdeményezésű és működtetésű intézmény.

Az étterem különtermében svédasztalos vacsora várta a Lovagklub tagjait. Ezután tovább folytatódott a klub hivatalos programja.

Először Lovag Vitéz Dömötör Zoltán nemzetőr-vezérezredes, az 1956–os Szabadságharcosok Szövetségének elnöke kért szót, méltatta a Máltai Lovagrenddel (KMFAP) kialakított kiváló kapcsolatot és elismerően szólt az intézményben látottakról. Majd Sir Király Csabát, az Ordo Hungariae Rend nagymesterét az ’56-os Emlékéremmel tüntette ki.

Következett H.G. Prof. Popper György – KMFAP Magyar Nagyperjel aktuális tájékoztatója és beszámolója a legutóbbi lovagklub óta történt eseményekről és a közeljövő feladatairól. Elmondta, hogy a Lovagrend arra törekszik, hogy megfeleljen a XXI. századi elvárásoknak és kihívásoknak, ennek érdekében folynak a reformálási, változtatási folyamatok. Célunk a minél hatékonyabban és eredményesebben végzett tevékenység.

A beszámoló végeztével igazán rendhagyó esemény tanúi voltak a jelenlévők: H.G. Prof. Popper György – a KMFAP Nagymesterének általános helyettese szólította Lovag Hossó Zoltán urat és átnyújtotta a Szuverén Ciprusi Rend jelképeit, amely által a lovagrend a Kard és Csend lovagjává fogadta Hossó Zoltán urat.

Kedves Sir Zoltán! Szeretettel köszöntünk a Szuverén Ciprusi Rend lovagjai között.

A Máltai Lovagok Magyar Egyesülete ez alkalommal tartott közgyűlése két új tisztségviselőt választott: Sir Niklós Andrást az egyesület Alelnökévé és Sir Szabó László Jánost az egyesület Felügyelő Bizottság tagjává.

Lovag Galovtsik Erik zárta a klub hivatalos programját, majd következett a kötetlen, jó hangulatú beszélgetés, tapasztalatcsere a különböző lovagrendek tagjai között.

   

 Kedves Sir Pribil Sándor és Lovag Oláh János!

Lovagtársaitok nevében köszönjük Nektek és munkatársaitoknak a nagyon jól szervezett augusztusi lovagklub rendezvényt. Személyesen meggyőződtünk munkátok fontosságáról és nagyra értékeljük mindazt, amit az elesettek és rászorulók érdekében tesztek. A humánus értékrend és a lovagi eszmény ékes bizonyítéka az a tevékenység, amit közel 10 éve önzetlenül, nagy elhivatottsággal végeztek, ezzel is öregbítve Lovagrendünk és a FEMARAID presztízsét és jó hírnevét. Kívánunk további sikereket munkátokban, amelyre óriási szüksége van a társadalomnak.

Szolgáljon személyetek példaként lovagjaink számára!

 

2013. október 30.