Tisztelgés a hősök emléke előtt - Schmuck Andor, az MSZDP elnöke, a Máltai Lovagrend (KMFAP) lovagparancsnoka látogatást tett New Yorkban, a Ground Zero 9/11 emlékhelyen
 

"A Ground Zero mai üzenete, hogy a nemzetközi terrorizmus elleni fellépés közös felelősségünk" – jelentette ki Sir Schmuck Andor, a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége (KMFAP) lovagparancsnoka - aki látogatást tett a New Yorki Ground Zero 9/11 emlékhelyen.

Sir Schmuk Andor elhelyezte a nemzeti színű szalaggal díszített koszorút az egykori ikertornyok helyén álló emlékparkban a Túlélők Fája előtt. A napjainkra már több méteres fa - amelyet 2001-ben az épületek maradványai alatt szinte teljesen elégve találtak – a túlélés szinonimájává és az emlékhely központi jelképévé vált.

Itt adta át Sir Schmuck Andor Pnina Michelson-nak, az intézmény képviselőjének azt a kötetet, amelyben több mint ötszáz magyar polgár, tűzoltók, civil egyesületek - közöttük a KMFAP is – gyűjtötték össze gondolataikat, részvétnyilvánításaikat és személyes üzeneteiket a terrortámadás áldozatainak hozzátartozói, barátai, valamint a város lakói számára.

A könyv az emlékmúzeum kiállítási tárgya lesz, amelynek ünnepélyes megnyitójára 2014-ben kerül sor.

(A Máltai Lovagrend üzenete megtekinthető a dokumentumra kattintva)