A FEMERAID International (a KMFAP humanitárius szervezete) Budapesti Egysége – az ÖPVE új kezdeményezése: „Orphans Against Disasters”
 

  

A Közép-Budai Önkéntes Polgári Védelmi Egyesület (ÖPVE), mint a FEMERAID International Budapesti Egysége – a Malta Cross Foundation jelentős anyagi támogatásával – a 2014-es évben elindította az „Orphans Against Disasters” programját, amely az árva és a családból kikerülő gyermekek önmentő képességének növelését tűzte ki céljául.

A program első állomására 2014. február 15-én került sor Budapesten, a Sztehlo Gábor Gyermekotthonban. A 6 és 18 év közötti fiatalok elsőként a polgári védelem feladataival, valamint az Egyesület életével ismerkedhettek meg. A veszélyhelyzetek elhárítása, az önkéntesek munkája nagy érdeklődést váltott ki a hallgatóság körében.

Az esemény helyi támogatottságát és fontosságát mutatja, hogy nemcsak az előadás helyszínéül szolgáló központi intézményből, hanem két kisebb, távolabbi otthonból is elhozták az érdeklődő fiatalokat. Az előadássorozat a tűzvédelem, a vegyivédelem, és az elsősegélynyújtás témaköreivel folytatódik, emellett szakmai kirándulásokkal szeretnénk színesíteni a programot. Célunk, hogy a fiatalok ne csak elméleti, hanem gyakorlatban alkalmazható tudással is rendelkezzenek az adott témakörökben, ezzel is növelve saját, és környezetük, majdani családjuk védelmét.

Az első félév során további gyermekotthonok bevonását tervezzük a programba, az ez irányú előkészítések már folynak.

2014. február 18.