Gyermekek részére szervezett oktatás a biztonságról Zlaté Moravce-ben (Szlovákia) együttműködésben a Máltai Lovagrenddel – KMFAP
 

Zlaté Moravce városa Dél-Szlovákiában nagyon aktív a segítségre szoruló és szükséget szenvedő emberek javára végzett tevékenységekben.

2014 februárjában kiváló ötlet valósult meg: gyermekeket láttak vendégül és szórakoztató módon oktatták őket a biztonságról. Közeledik a tavaszi iskolai szünet, a gyerekeknek ilyenkor még inkább szükségük van a biztonsági ismeretekre különböző élethelyzetekben, amelyekkel gyakran találkozhatnak.

    

Zlaté Moravce városával, és Ing. Peter Lednár polgármester úrral együttműködve, az UNICEF Szlovákia és a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége (KMFAP) – Sir Peter Lednár, a KMFAP Humanitárius Ügyek minisztere és Ms. Miroslava Drgoňová, a Femeraid Szlovákia igazgatója képviseletében, térítésmentes filmvetítéses foglalkozásokat szervezett a gyerekeknek a város mozitermében.

A kiválasztott mesefilmeket két szekcióban mutatták be, és több mint 400 különböző korú gyermek vett részt ezekben a programokban. A vetítések végén a fiatal közönség rövid előadást hallgathatott a biztonságról.

A szervezők egy kiállítást is szerveztek az UNICEF „Schools for Africa” képeiből. Két további előadás áll előkészítés alatt középiskolás gyerekek részére, az UNICEF Szlovákia „ Pyco Ugandában” c. film vetítése, amely az afrikai iskolákról és gyermekekről szól. Ez a program is előadással zárul majd a biztonságról, ami a gyermekeket érintő rendkívül fontos téma napjainkban is.

2014. február 24.