Lady Czellárik Mária, a Máltai Lovagrend (KMFAP) dámaparancsnoka (Szlovákia) kitüntetésben részesült a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség (MKDSZ-Szlovákia) által
 

A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség (Szlovákia) Országos Elnöksége 2014. február 1-jén alapította a Szüllő Géza Díjat, azzal a szándékkal, hogy emléket állítsanak a két világháború közötti felvidéki magyarság egyik legkiemelkedőbb közéleti személyiségének, az Országos Keresztényszocialista Párt alapítójának és későbbi elnökének dr. Szüllő Gézának (1872-1957).

A díj minden év április 5-én, a Nemzeti Emlékezés Napján kerül átadásra azon szlovákiai magyar személyeknek, akik önzetlen tevékenységükkel példát mutatnak emberségből, szolidaritásból, segítséget nyújtanak a rászorulóknak, erősítik a keresztény szellemiséget, s a „nem mások ellen, de magunkért” gondolat jegyében képviselik a szlovákiai magyarság közösségi érdekeit.

Az első alkalommal odaítélt díjat három köztiszteletnek örvendő személy kapta meg: Lady Czellárik Mária orvos, az MKDSZ Karitász vezetője, a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége (KMFAP) dámaparancsnoka, Bastrnák Sándor orvos, a Magyar Kereszténydemokrata Mozgalom egyik alapítója, valamint Erdélyi Géza volt református püspök.

   

A díj a Szüllő Gézát ábrázoló mellszobor kicsinyített mása, az eredeti szobrot, Darázs Rozália szobrászművész alkotását, a Szüllő Géza Polgári Társulás állíttatta 2007-ben, Ipolynyéken (Vinica-Szlovákia).

Drága Lady Mária!

Nagyon sok szeretettel gratulálunk a kitüntetéshez, amelyet ezúttal is odaadó, önzetlen segítő munkával és magas szintű erkölcsi példamutatással érdemeltél ki.

2014. április 7.

Az Új szó online magazin is beszámolt a kitüntetésről:

http://ujszo.com/online/kozelet/2014/04/05/megemlekezes-a-komaromi-nyilatkozat-evfordulojan