A Máltai Lovagrend (KMFAP) humanitárius szervezete, a FEMERAID International Budapesti Egysége szakmai látogatása Olaszországban
 

A Közép-Budai Önkéntes Polgári Védelmi Egyesület (ÖPVE), mint a FEMERAID International Budapesti Egysége, négy fővel Olaszországba utazott, hogy meglátogassa a FEMERAID International elsősegélynyújtó tréning központját a Nápolyhoz közeli Salernoban. A Soccorso Amico-nál (FEMERAID Italy) tett látogatás nagyon érdekes és inspiráló volt, hiszen az olasz központ igen magas színvonalon felszerelt, mind az elsősegélynyújtási, mind az oktatási feltételek terén. Nagyon kedvesen fogadták magyar tagjainkat az önkéntesek és vezetőjük, Sir dr. Giuseppe Satriano, és a központi épületben való körbevezetés közben bemutatták a szervezet képességeit, múltját és jelenét. Sokrétű oktatási lehetőségeik gyümölcsöző együttműködés alapját képezhetik. 

  

(Salernónak van egy fontos XX. századi magyar vonatkozása: a nagy magyar író, Márai Sándor, aki rendkívül népszerű Olaszországban, amikor feleségével másodszor is Itáliában telepedett le 1967–80 között, Salernóban talált otthonra. Márai nagyon sok könyvét lefordították olaszra és több könyvét az itáliai élmények ihlették.)

A FEMERAID Budapesti Egység önkéntesei két napot töltöttek a salernoi tréning központban, majd tovább utaztak Soveratoba, ahová nemzetközi városi kutató-mentő gyakorlatra kaptak meghívást májusban. A calabriai Edelweiss Önkéntes Polgári Védelmi Csoport, mint a gyakorlat szervezői is szeretettel fogadták az önkéntesek kis csoportját. Az ott töltött két nap alatt megismerhették a vendéglátók csoportjának főbb szakmai képességeit, valamint a májusi gyakorlat helyszíneit, feladatait. Szó esett a Közép-Budai Önkéntes Polgári Védelmi Egyesület szerepvállalásáról, valamint a jövőbeni együttműködés lehetőségeiről.

Összességében a négynapos látogatás során értékes szakmai tapasztalatokra tett szert a magyar csapat, sok kedves és jó felkészültségű kollégát ismerhettek meg, valamint sok új együttműködési lehetőség tárult fel a jövőre nézve.

2014. április 14.