A Máltai Lovagrend (KMFAP) Hivatalos "OS" Sajtóközleménye 2014. június 11.
 

2014. június 11., szerda 16:18

A Máltai Lovagrend (KMFAP) közleménye

Budapest, 2014. június 11., szerda (OS) - Hamis állításokat tartalmaz Habsburg-Lotharingiai Mihály, a Vatikán által alapított Máltai Lovagrend (SMOM) magyarországi nagykövetének június 6-án kiadott közleménye, amelyben az ősi, majdnem ezeréves Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségei Szövetségét (KMFAP) igyekezett befeketíteni.

A leghatározottabban visszautasítja és cáfolja Habsburg - Lotharingiai Mihály SMOM nagykövet hamis állításait a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségei Szövetsége (KMFAP). Lovagrendünk majdnem 1000 éve áll a rászorulók szolgálatában és napjainkban is jelentős humanitárius tevékenységet fejt ki Ázsiában, Afrikában és Európában. Számos ország bíróságán nyertünk pert a SMOM ellen, amelyet egy 1955-évi jogerős olasz bíróság is a Szentszékhez tartozó vallási rendként minősített, miközben elismerte, hogy a mi rendünk a mintegy 1000 éves ősi szuverén rend jogos örököse. A KMFAP lovagi államát több kontinens számos ENSZ tagállama elismeri, azokkal kétoldalú diplomáciai kapcsolatot tart fenn. A nagykövet állításával szemben a magyar ügyészség nem folytat eljárást sem Máltai Lovagrendünk sem Lovagi Államunk ellen, azt nem is teheti!

A Lovagrend Magyarországi Egyesülete ellen névhasználat ügyében a Fővárosi Ügyészség keresetet nyújtott be, amelyet az I. fokú bíróság ítéletében ELUTASITOTT!

Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségei Szövetsége Nagy Magisztrátusi Szék New-York

Kiadó: Máltai Lovagrend (KMFAP)

A hivatalos közlemény az MTI OS honlapján is megtekinthető a http://os.mti.hu/hirek/98066/a_maltai_lovagrend-kmfap_kozlemenye illetve a képre kattintva is.