Máltai Lovagok (KMFAP) adománya a Hajléktalan Óvodának
 

Jó, hogy létezik és működik a Hajléktalan Óvoda, (Budapest, VIII. ker. Dankó u. 11)mégis nagyon szomorú, hogy az ártatlan csöppségeknek már ebben a korban meg kell ismerkedniük az otthon hiányával, a nélkülözéssel és szüleikkel együtt a súlyos kiszolgáltatottsággal. Sokan igyekeznek segíteni, amivel tudnak, hogy enyhítsék az intézmény gondjait.

Ma minden költségvetés szűkös, és különösen sajnálatos, hogy az ilyen jellegű intézményeknek jut nagyon kevés anyagi támogatás. A lovagi eszme a humánus gondolkodásra, a segítségnyújtás parancsára épül, onnan gyökerezik.

A Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége (KMFAP) lovagjai a Hajléktalan Óvoda kis lakóinak ezúttal jelentős mennyiségű ásványvizet – 764 db 2 literes palackot – juttattak el.

Az adomány átadására 2014. augusztus 4-én és 6-án került sor, amelyet az Óvoda vezetője Borsányi Aranka vett át.

A kiszállításról és átadásról gondoskodott Sir Tulipán Miklós a Szuverén Ciprusi Rend lovagja és Galovtsik Erik, a Lovagklub titkára.

Lovagrendünk tagjai már korábban is támogatták a hajléktalanok óvodás gyermekeit, a segítségnyújtást – a lehetőségeink szerint – a jövőben is folytatjuk.

2014. szeptember 1.