9/11 megemlékezés Hatvanban a Máltai Lovagrend (KMFAP) képviseletében
 

2014. szeptember 11-én hagyománnyá vált megemlékezést tartottak Hatvanban, a városi Tűzoltó laktanya falán található emlékműnél, amelyet 2012. szeptember 11-én avatott fel Őexc. Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete. A szimbolikus üzenetet hordozó mű, Bobály Attila szobrászművész alkotása, a New York-i World Trade Center ellen 13 évvel ezelőtt elkövetett brutális terrortámadás áldozatainak állít emléket. A művész beépítette a különleges kompozícióba a lerombolt ikertornyok egy acéldarabját, amelyet a New York-i tűzoltók adományoztak hatvani kollégáiknak.

Az emlékmű létrejöttében elévülhetetlen érdeme van dr. Kutalik Tamásnak, az IBSSA Kelet-magyarországi regionális képviselőjének, aki sokat tett azért, hogy ez a nagyszerű projekt megvalósuljon.

A 14.46 perckor megszólaló tűzoltó szirénák felidézték a szörnyű napot és emlékeztettek a terrorakcióra, amely lényegében változtatta meg a biztonságpolitikai helyzetet a világon.

A koszorúzáson részt vettek a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége (KMFAP), a Szuverén Ciprusi Rend, a Szent György, a Mártír Nemzetközi Lovagrend, valamint az IBSSA (Nemzetközi Testőr és Biztonsági Szolgálatok Szövetsége) küldöttségének tagjai: Sir Kollár Antal – ciprusi lovagparancsnok, a KMFAP Nagymesterének személyes tanácsadója, a miniszterelnöki kabinet államtitkára, az IBSSA Magyar Szekció társelnöke Sir Czapáry-Martincsevics András – máltai nagytiszt, a KMFAP Észak-magyarországi bailiff-je, az IBSSA Végrehajtó Bizottság alelnöke dr. v.l. Kutalik Tamás – a Szent György, a Mártír Nemzetközi Lovagrend magyar nagypriorja, az IBSSA Kelet-magyarországi regionális képviselője Sir Reindl László – Ciprusi lovag, az IBSSA Felügyelő Bizottság tagja.

   

A szlovákiai Magyar Keresztény Demokrata Szövetség képviseletében Sárközi János, alelnök volt jelen a drámai esemény évfordulóján. Az ünnepélyes megemlékezést követően a résztvevők baráti találkozón vettek részt.

   

2014. szeptember 15.

A fotókat Sárközi János készítette.