Beszámoló a Máltai Lovagrend (KMFAP) humanitárius szervezete, a FEMERAID International – Dél-magyarországi Egysége 2014 októberében végzett munkájáról
 

 

A FEMERAID International Dél-magyarországi Egysége – a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány – az elmúlt napokban több a FEMERAID és a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége (KMFAP) célkitűzéseivel egyező támogatói tevékenységben vett részt.

1. Sir Farkas István felajánlásának köszönhetően a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány – a FEMERAID International Dél-magyarországi Egysége október végén több mint 600 kg kiváló minőségű étkezési burgonyát osztott szét a Dunaújvárosi kistérségben élő rászoruló családoknak.

A családok előzetes felmérés alapján célzott adományként, egyenként 5 kg előre csomagolt étkezési burgonyát kaptak – természetesen térítésmentesen – amelyet a FEMERAID International Dél-magyarországi Egysége szállított ki és adott át részükre. Ezúton is köszönetünket fejezzük ki Sir Farkas Istvánnak, hogy nemes felajánlásának köszönhetően segítséget nyújthattunk 120 rászoruló, többségében többgyermekes családnak.

 

2. A FEMERAID International Dél-magyarországi Egysége – a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány a dunaújvárosi székhelyű, Mozgáskorlátozottak Együtt Egymásért Ifjúsági Egyesület kérésére, annak 2014. 10. 30-án megrendezésre kerülő játékos vetélkedőjén nyújtott segítséget. Az Egység tagjai az Egyesület kérésének megfelelően egyrészt segítettek a sérült embereknek lakóhelyükről a rendezvény helyszínére el, illetve hazajutni – szállító gépjárműig való eljutásban és a gépjárműre való felszállásban, másrészt az Egység tagjai a rendezvény előkészületeiben, lebonyolításában és a zárást követő utómunkálatokban, a helyszín visszarendezésében és takarításában is segítséget nyújtottak.

  

A nagy sikerű és jó hangulatban telt rendezvényt követően Farkas Zsolt a Mozgáskorlátozottak Együtt Egymásért Ifjúsági Egyesülete elnöke köszönetét fejezte ki az Egység részére, illetve Egységünktől további együttműködést, segítséget kért Egyesületük részére, amelynek eredményeképpen az elkövetkező napokban hosszú távú együttműködési szerződés megkötésére kerül sor a két szervezet között.

  Sir Pribil Sándor
a FEMERAID International Dél-magyarországi Egysége vezetője

2014. november 5.