10. Jubileumi Jótékonysági Est a daganatos megbetegedésben szenvedő gyermekekért Nagymegyeren a Máltai Lovagrend (KMFAP) részvételével
 

A „Geri Csodalámpása” (Geriho Zázracná Lampa) Agnesá Nagyová 2004-ben, Nagymegyeren (Velky Meder – Slovakia) létrehozott alapítványa, amely már drága fia, Geri fájdalmasan rövidre szabott életében is a daganatos betegségben szenvedő gyermekek megsegítését, továbbá szükségleteik és időnként különleges kívánságaik teljesítését tűzte ki célul, ahogy ezt Aladdin is tette a csodalámpájával.

S amikor Geri 17 éves korában, a gyógyíthatatlan betegségtől meggyötörve örökre eltávozott, Ágnes még intenzívebben vetette bele magát a jótékony célt szolgáló munkába. S erőfeszítései nem maradtak eredmény nélkül, mert nagyon sok ember csatlakozott a kezdeményezéshez, akik vagy rendszeres formában, vagy alkalmi adományokkal támogatják az alapítványt.

2014. november 28-án a „Geri Csodalámpása” alapítvány 10. évfordulóját gyönyörű jubileumi megemlékezés és jótékonysági koncert tette emlékezetessé Nagymegyeren, a Városi Művelődési Központ színháztermében, amelyen részt vett a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége (KMFAP) delegációja.

  

 Ebből az alkalomból a Máltai Lovagrend vezetősége a Rend humanitárius szervezete, a FEMERAID International Dicsőségért Érdemrend Arany fokozatú kitüntetését ítélte oda Dáma Agnesá Nagyová részére, a súlyosan beteg gyermekeknek és családjuknak nyújtott áldozatos és odaadó tevékenységéért.

Ahogy a kitüntetés átadásakor H.G. Popper György által a méltatásban elhangzott: „Könnyes szemmel szeretném kijelenteni, hogy nem ismerek olyan embert, aki méltóbb lenne erre az elismerésre, mint Dáma Agnesá Nagyová.”

Sok szeretettel gratulálunk Dáma Ágnesnek, a Nemzetközi Szent György, a Mártír történelmi lovagrend dámájának a csodálatos jubileumi jótékonysági esthez, amely méltó módon emlékezett meg az alapítványt támogatók 10 év alatt végzett önzetlen munkájáról. Az est programjának minden perce, az alkalomhoz illő díszletek, a közreműködők minden mondanivalója és megnyilvánulása Ágnesa gyermekének, Gerinek a felejthetetlen emlékét idézték fel, s minden jelenlévő számára bizonyítást nyert az is, hogy egy gyermek elvesztésének tragédiáját és fájdalmát csak úgy lehet túlélni, ahogy ezt Ágnesa tette: egész életét egy nagyon nemes ügy fáradhatatlan és nagyvonalú szolgálatába helyezte.

         

Drága Ágnes!
Példát mutatsz nekünk emberségből és magyarázatot adsz az élet egyik legnagyobb rejtélyére: az értelmére.
Büszkék vagyunk Rád és nagyra becsüljük a munkádat és a barátságodat.


2014. december 2.