Nyolc éves a „miniBodka” Alapítvány (Szlovákia), amelyet Máltai lovagtársaink (KMFAP) támogatnak
 

2015. február 27-én ünnepelte a vágsellyei székhelyű „miniBodka” non profit szervezet 8. évfordulóját a város zsúfolásig megtelt kultúrközpontjában.

Az alapítványt Milan Daniel úr az árva gyermekek támogatása céljából hozta létre, amelyhez kezdettől fogva sokan csatlakoztak, s most is együtt ünnepeltek a gyermekekkel.

Megható élményt nyújtott a résztvevőknek Milan Daniel úr 6 fogadott gyermeke – a Horváth testvérek – és a Szeredi /Sereď/ Gyermekotthonból érkezett vendéggyermekek magas művészi szinten bemutatott kultúrműsora.

A gyermekek és a támogatók közösen készítették el a bőséges és nagyon ízletes megvendégelést.

Daniel igazgató úr megköszönte a sok világi és egyházi támogató nagylelkű segítségét és átnyújtotta „Az önkéntességnek van értelme” – címet viselő oklevelet Sir Alexander Czellárik, Máltai lovagnagytiszt, a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége (KMFAP) szlovákiai nagyperjele és Lady Mária Czellárikova, Máltai nagykereszt dámája részére az alapítványnak folyamatosan nyújtott önzetlen támogatásukért.

Ezen túlmenően lovagtársaink, mint kereszt- és bérmaszülők, rendszeres támogatásban részesítik a Daniel úr által nevelt Horváth testvérek közül az egyik fiúgyermeket, Dominikot.

Sir Alexander és Lady Mária kedves emlékként őrzik Dominik bérmálását Vágtornócon /Trnovec nad Váhom/ a római katolikus templomban, amelyet Kiss Róbert Nagyszombati püspöki helynök és O. Prem. Pater Siard. Mgr. Sklenka Dušan, vágtornóci római katolikus pap celebrált.

A nevelő apa és a gyermekek az egész családról készült fényképpel és aláírással köszönték meg Sir Alexander és Lady Mária önzetlen segítségét és megtisztelő barátságát.

  

Sal'a, 2015. március 16.