A CSLI – Lazarus Union 10. évfordulóját ünnepelte a Máltai Lovagrend (KMFAP) részvételével
 

 2015. szeptember 5-én került sor az ausztriai alapítású és székhelyű CSLI – Lazarus Union (Union Corps Saint Lazarus International) megalakulásának 10. és a CSLI Knights of Honour (Tiszteletbeli Lovagok) 5. évfordulója alkalmából rendezett ünnepélyes avatási ceremóniára Ausztriában, a Bécs melletti Leobendorfban.

Sajnos az eső és a hűvös idő meghiúsította a szervezet székhelyéül is szolgáló csodálatos Kreuzenstein várkastély zárt udvarában, szabadtéren tervezett avatást. A gyors és nagyon szakszerű átszervezésnek köszönhetően a Grüner Hof is méltó körülményeket biztosított a jubileumi rendezvényhez.

Az eseményre a világ minden részéről érkeztek CSLI vezetők és Tiszteletbeli lovagok, köztük Lady Popper Anna és Sir George Popper, akiket 5 évvel ezelőtt az első tíz lovag között, első külföldiként avattak fel a Wiener Hofburg Burgkapelle helyszínén, a Bécsi Várkápolnában.

  

A helyi, nagy számban megjelent résztvevőkön kívül vendégek érkeztek Brazíliából, Törökországból, Skóciából, Írországból, Kanadából, Szerbiából és Magyarországról.

Figyelemre méltó ünnepi beszédet mondott Őexc. Wolfgang Steinhardt – Nagymester, ismét hangsúlyozva: a CSLI-nek bárki tagja lehet faji, vallási, nemi és politikai megkülönböztetés nélkül, kivéve a szélső jobboldali nézeteket valló személyek, akik nem kerülhetnek be a szervezetbe.

A CSLI-ben érvényesülő vallások iránti tisztelet jegyében a ceremónia alatt, a kinevezések bejelentésekor a CSLI török elnökének hagyományos CSLI palástját újra cserélték ki a résztvevők előtt, amely színében és mintájában azonos a többivel, de a címerben a kereszteket félholdak helyettesítik. Bejelentették, hogy hasonló elvek alapján készül köpeny a zsidó, a buddhista és más vallású tagok részére is.

Az avatást megelőző koncerten, amelyet a CSLI zenekar adott elő művészi igényességgel, számos magas kitüntetést adtak át a kiemelkedő munkát végző tagok részére.

A CSLI Brazília elnöke, Roberto Ortiz három nagyon rangos kitüntetésben részesítette a CSLI Nagymesterét, Őexc. Wolfgang Steinhardt urat: a Brazil Katasztrófaelhárító Szervezet legmagasabb kitüntetését, majd a Francia és a Spanyol Önkéntes Katasztrófaelhárító szervezetek legmagasabb kitüntetéseit adta át.

A résztvevő számos szervezet képviselői, köztük a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége (KMFAP) delegációja és Sir Bakai Kristóf, a Femeraid Magyarország (ÖPVE) elnöke által vezetett delegáció is díszes zászlószalagot kaptak a jubileumi esemény alkalmából, amelyen szerepel a CSLI ENSZ elismertsége, úgyis mint az ECOSOC Speciális Konzultatív Státuszával rendelkező szervezet. A zászlószalagot az ÖPVE zászlajára a helyszínen kötötte fel Frau Martina Fasslabend, a Lazarus Union főpatrónusának, Ausztria volt Védelmi miniszterének felesége.

  

A ceremónián több új Tiszteletbeli Lovagot avattak, de kétségtelenül a legünnepélyesebb pillanat az volt, amikor szemtanúi lehettünk a CSLI új főpatrónusa kinevezésének és eskütételének, Dr. Werner Fasslabend úr, az Osztrák Köztársaság volt Védelmi Minisztere (1990-2000) és az európai biztonságpolitika egyik legnagyobb alakítója, - mint Ausztria képviselője - személyében.

A beszédek során elhangzott, hogy a FEMERAID által képviselt KMFAP és CSLI között immár hagyományosan jó az együttműködés és ez megnyilvánul a CSLI és a FEMERAID Magyarország kapcsolatrendszerében.

A Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége (KMFAP) és humanitárius szervezete, a FEMERAID vezetői és tagjai nevében gratulálunk baráti szervezetünk fennállása 10. évfordulója alkalmából az elismerésre méltó eredményekhez, amelyeket az elmúlt viszonylag rövid időszakban elértek, és kívánunk további sikereket a kitűzött célok megvalósításában. Gratulálunk Dr. Wolfgang Steinhardt Nagymester úrnak, akinek elévülhetetlen érdemeiről csak a legnagyobb elismeréssel lehet szólni – a Lazarus Union CSLI létrehozása és rendkívül eredményes működtetése vonatkozásában.

   

2015. szeptember 14.