Sir Szász Attila Gábor emlékére - Búcsúzik a Máltai Lovagrend (KMFAP)
 
Számunkra Te sohasem leszel halott
Örökké élni fogsz, mint a csillagok


Mindig megrendítő megtapasztalni azt az érzést, amikor bekövetkezik a mindannyiunk számára elkerülhetetlen vég, s jó lenne hinni, hogy ez nem végső elköszönés.

A Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége – KMFAP nevében – amelynek Sir Attila is tagja volt, nagyra becsült patrónusa, néhai Sir Pánczél Zoltán nagylelkű ajánlásának köszönhetően – szeretném kifejezni együttérzésünket és osztozni a család mély fájdalmában.

Rendünk mindig megemlékezik azokról a lovagtestvéreinkről, akik már a valóság határán túlról néznek le ránk. Így teszünk Rendünk következő ünnepélyes lovagavatási eseményén, 2015. október 24-én is, amikor nem csak felállással, de tapssal adózunk kedves elhunytjaink emlékének, nagyra értékelve mindazt, amit életükben emberként és lovagként tettek a rászorultak érdekében. S miközben hallgatjuk az Áve Mária felmagasztaló zenéjét és énekét, gondolatban felidézzük cselekedeteiket, gesztusaikat, szavaikat, egész személyiségüket.

Így emlékezünk meg Sir Attiláról, lovagtestvérünkről is, akit sajnos nagyon korán ragadott el a halál, s így nem tudta befejezni mindazt, amit még tervezett a családja, a munkája és a társadalmi szerepvállalása tekintetében. Reméljük, hogy Sir Attila azóta megtalálta helyét az égi lovagság soraiban is.

Kedves Sir Attila, nyugodj békében, emlékedet megőrizzük!

Budapest, 2015. október 15.

H.G. Prof. Popper György
KMFAP Nagymesterének Általános Helyettese
Magyar Nagyperjel