Fotók H.M.E.H. Lorenzo de Valitch – a Máltai Lovagrend (KMFAP) korábbi Nagymestere találkozásairól
 

Ismét történelmi jelentőségű fotókat kaptunk New Yorkból, a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége (KMFAP) székhelyéről, amely korábbi Nagymesterünk, Őeminenciája Lorenzo De Valitch érsek-uralkodó herceg, Ephesus címzetes érseke döntése alapján lett a Rend központja, s a Nagymester rendkívül aktív és széleskörű társadalmi tevékenységének helyszíne 1966 és 1994 között.

A Nagymester a Francia Köztársaság háborús hőse volt, amelyet a francia becsületrenddel honoráltak. A Rend fejlődése érdekében kifejtett munkával a legnagyobb elismerést érte el mind személyét, mind a Lovagrendet illetően a legmagasabb politikai és társadalmi körökben, nemzetközi szinten és az Egyesült Államok vonatkozásában is. Az Ő Nagymesteri működése alatt foglalkozott az USA Szenátusa két alkalommal a Szuverén Ciprusi Rend (1968 és 1973) és egy másik alkalommal, 1984-ben a Máltai Lovagrend, a KMFAP tevékenységével. Személye karizmatikus varázsának és kiemelkedő kommunikációjának köszönhetően a Rend újkori aranykorszakában igen tekintélyes és kiváló teljesítményt nyújtó tagokkal rendelkezett az USA és más országok gazdasági, kulturális, és társadalmi életéből.

A fotókon VI. Pál pápával és az ENSZ korábbi főtitkárával, Őexc. Kurt Waldheimmel történt találkozásai láthatóak, továbbá az USA nemzeti ünnepén zászlókötésre kérték fel. 

       

 

2015. október 21.