Jótékonysági operakoncert a Máltai Lovagrend (KMFAP) Szlovák Nagyperjelsége szervezésében
 

Az ENSZ Közgyűlés által 2005-ben alapított Emberi Szolidaritás Nemzetközi Napján (International Human Solidarity Day), 2015. december 20-án jótékonysági koncertet rendezett a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége (KMFAP) Szlovák Nagyperjelsége, Trnaván /Nagyszombat/. A karácsony közeli időpontja ellenére nagy létszámban jelentek meg a Rend tagjai a Jan Palarik Színházban, ahol telt ház várta a koncert kezdetét.

Az est díszvendége Marta Guricka asszony üdvözlő beszédében a rászorultaknak nyújtandó önzetlen segítség fontosságára hívta fel a figyelmet, saját életéből felidézett példával illusztrálva.

Majd H.G. Prof. Popper György méltatta a humanitárius célú eseményt, amely a lovagok legfontosabb tevékenysége, gratulált a szervezőknek és köszönetet mondott a résztvevőknek.

A koncerten fellépő nagyszerű operaénekesek Jana Bernathová, szoprán, Daniel Capkovic, bariton és Martin Malachovsky, basszista – Branko Ladic zongorakíséretével – az operairodalom legszebb műveiből összeállított színvonalas műsora méltán aratott óriási sikert.

   

A koncert végén a főszervezők: Lady Maria Czellariková, a Máltai Lovagrend Nagykereszt dámája és Sir Mgr. Pavol Zemko, a Magisztrátus Vallási Tanácsának tagja köszönetet mondtak a művészeknek és a megjelenteknek, akik a személyenkénti 100.- Eurós részvételi díjjal jelentősen hozzájárultak ahhoz, hogy sikerült 13.800 Euro bevételt elérni. Bejelentették, hogy a jótékonysági operakoncert kedvezményezettje a Luandai Gyermekkórház (Angola). Majd a színpadra szólították a Lovagrend tagjait, hogy a művészekkel együtt énekeljék el a legszebb karácsonyi dalt, a Csendes éjt.

 

A színház Tükörtermében fogadáson látták vendégül a vendégeket, ahol a színház igazgatója fogadta a KMFAP delegációjának szlovák és magyar tagjait.

Gratulálunk a Szlovák Nagyperjelség vezetőinek, dámáinak és lovagjainak a nagyszerű kezdeményezéshez és a sikeres rendezvényhez, amely híven tükrözi azt a rendkívüli fejlődést, amelyet odaadó munkájukkal rövid idő alatt elértek.

2015. december 28.