A Máltai Lovagrend (KMFAP) és az IBSSA közös Évzáró klubnapja Pécelen - 2015
 
A Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége (KMFAP) és az IBSSA 2015. december 8-án tartotta közös évzáró klub rendezvényét, Pécelen, a Pekáry Kastélyban, amely a város kulturális és közösségi életének központja. Szöllősi Ferenc Attila – Pécel város polgármestere, az IBSSA tagja meghívásának köszönhetően csodálatos helyszínen, és nagyszerű vendéglátásban részesültek azok a különböző rendekhez tartozó dámák, lovagok és IBSSA tagok – mintegy hetvenen – akik méltó módon akartak búcsút venni az elmúlt esztendőtől.
A közelgő karácsony hangulatának jegyében a résztvevők csapatmunkával állították fel és díszítették fel a karácsonyfát.
A klubnapot a polgármester úr nyitotta meg, kedves szavakkal üdvözölte a jelenlévőket, s kifejezte örömét, hogy városa lehet az évzáró rendezvény házigazdája. „Pécel városa és jó magam mindig szívesen és örömmel fogadtuk vendégeinket és törekedtünk arra, hogy mindenki nagyon jól érezze magát, tapasztalhassa a vendégszeretetet, s amikor az idő múlásával már csak az emlékek villannak fel emlékezetükben, akkor is arra gondoljanak: jó volt Pécelen!”

Galovtsik Erik klubelnök megköszönte a polgármester úr szavait, majd a rövid évértékelő után beszélt a klubnapok céljáról, tartalmáról és a jövő évi tervekről.

H.G. Prof. Popper György a KMFAP Nagymesterének Általános Helyettese, Magyar Nagyperjel, az IBSSA elnöke mindenek előtt köszönetet mondott a Polgármester úrnak a szívélyes fogadtatásért és a nagyvonalú vendéglátásért. Majd köszöntötte a megjelenteket s elmondta, hogy fontos a minél nagyobb létszámú részvétel a klubnapokon, - az avatási eseményeken kívül - a klubnap ideális a közvetlen találkozásra, egymás megismerésére, az információk átadására, a személyes egyeztetésre.

A hivatalos rész keretében került sor kitüntetés és új IBSSA tagsági diplomák átadására. Ezután hangzott el Szilágyi Attila – IBSSA tag rövid, ám annál érdekfeszítőbb szakmai előadása a legújabb beléptető rendszerek technikai megoldásairól, „Biometrikus biztonság, a beléptetés új generációja” címmel.

      


S mielőtt a teremben eluralkodott volna a klubhangulat a Nagyperjel úr köszönetet mondott a klubnapok szervezőinek: Galovtsik Erik klubelnöknek, Sir Bánó Istvánnak, Lady Farkas Mirmynek, és Sir Farkas Györgynek, önzetlenül végzett jó munkájukért. 
 

Az est további része nagyon kötetlen, baráti hangulatban zajlott, a Polgármester úr által biztosított finom ételek fogyasztása és kellemes beszélgetések mellett.

    

A résztvevők a közelgő karácsony jegyében elhangzott jókívánságokkal búcsúztak egymástól. 

Boldog, békés és nagyon eredményes új esztendőt kívánunk a Máltai Lovagrend (KMFAP) és a Szuverén Ciprusi Rend dámáinak és lovagjainak, s a baráti lovagrendek tagjainak, továbbá az IBSSA minden tagjának!

BUÉK 2016!

2015. december 28.