A szlovákiai Danubius Főiskola 10. évfordulóját ünnepelte a PDSU részvételével
 

Alapítása óta 10 sikeres oktatási év telt el a Sladkovicovo/Diószeg városban működő Danubius Főiskola életében, Doc. Ing. Djamal Gasymov PhD, az Akadémiai Tanács elnöke, és Prof. Mgr. Miroslav Danis rektor vezetésével.

2015. október 15-én tartották az évforduló alkalmából rendezett díszünnepséget és tanévnyitót, amelyre meghívást kaptak az intézmény szlovákiai és külföldi társintézményei, köztük a Pro Deo State University (PDSU-KMFAP).

Az eseményen megemlékeztek az eltelt időszakról és emlékérmet nyújtottak át mindazon személyeknek és szervezeteknek, amelyek hozzájárultak a főiskola fejlődéséhez és eredményes tevékenységéhez. A kiváló azeri operaénekesek és zeneművészek hangversenye igazi élményt jelentett a színházteremben helyet foglaló főiskolai hallgatók, oktatók, diplomaták, díszvendégek és meghívottak számára.

      

A PDSU képviseletében Prof. Dr. Mária Czellárikova és Dr. Popper Anna, a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége (KMFAP) nevében pedig Sir Dr. Alexander Czellárik, Szlovák Nagyperjel és Sir Fischli Miklós vettek részt a rendezvényen.

    

Tolmácsolták a PDSU Akadémiai Tanácsa üdvözletét és gratulációját, s az eddig végzett munka elismeréseként átadták a PDSU elismerő oklevelét a Danubius Főiskola rektorának.

  

2015. október 30.