Sir Doc. Pavol Zemko, a Máltai Lovagrend (KMFAP) Magisztrátusa Vallási Tanácsának tagja húsvéti üdvözlete – 2016
 
Húsvétkor a világ Jézus Krisztus győzelmét ünnepli a bűn és a halál felett, a Fény győzelmét a sötétség felett.

Az Irgalmasság Rendkívüli Szent Évében, amelyet Ferenc pápa hirdetett meg 2015. december 8-án, a Szeplőtelen Fogantatás ünnepén és 2016. november 20-ig, Krisztus király ünnepéig tart, különleges módon tudatosítjuk az emberekben Isten szeretetének nagyszerűségét, aki feláldozta magát a keresztfán és általa mindannyian megkaptuk az Isteni irgalmasság csodálatos megnyilvánulását, a Remény ajándékát.

A győzelmes Megváltóra tekintve egyre nő bennünk a remény, mert így szeretnénk leélni az egész életünket, hogy minden nap hordozói legyünk a Fénynek: az öröm, a békesség, a szeretet, a megértés, a türelem és a jóság érzésének.

A II. Vatikáni Zsinat (1962-1965) Gaudium et spes - Öröm és Remény konstitúciójában kimondja, hogy soha ne hiányozzanak az örömre és reményre okot adó alkalmak az emberek életéből, s az emberiség jövője azok kezében van, akik ezeket az értékeket képviselik és képesek lesznek továbbadni a jelen és a jövő nemzedékének.

A közelgő Húsvéti ünnepek örömteli reményében kívánom mindenkinek, hogy része legyen a kegyelemben, amelyet az Úr, akinek a neve az irgalmasság – kínál nekünk a húsvéti időszakban, a jubileumi évben és életünk minden napján.

Lovagtestvéri szeretettel,

Pavol Zemko, magisztrátusi káplán

Trnava/Slovakia, 2016. március 17.