Helyreigazítási kérelem az INDEX főszerkesztője részére
 

Kedves Dáma- és Lovagtársak!

Lentebb láthatjátok és olvashatjátok a helyreigazítási kérelmet, amit az INDEX főszerkesztője részére küldtünk el az „Elfuserált háttérhatalomnak csorgatta az MNB a közpénzt” című cikkel kapcsolatban.

"Dudás Gergely

INDEX Főszerkesztője részére

Tisztelt Főszerkesztő úr!

„Elfuserált háttérhatalomnak csorgatta az MNB a közpénzt” – címmel megjelent cikkük számos ténybeli tévedést tartalmaz, amiért helyreigazítást kérünk. A Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetségét (KMFAP) egy olyan ügybe rángatják bele és keltik rossz hírét, amihez semmi köze, és ha már szóba hozzák, akkor hamis információkat állítanak róla. Kertész-Bakos Ferenc a lovas gárda parancsnokaként Rendünk tagja volt, amikor viszont elkezdte oktatási tevékenységét, kérte, hogy aktív tagságától tekintsünk el. Ennek mi azért is szívesen tettünk eleget, mert a JHNO-val kapcsolatos tevékenységével már az induláskor sem értettünk egyet, ettől deklaráltan elhatárolódtunk.

Ezek után ránk hivatkozni JHNO kapcsán nem tisztességes dolog. Ami a PDSU-t illeti, igazuk van, nem akkreditált intézmény Magyarországon, mint ahogy a Harvard Egyetem sem. Eszünkben sincs a két intézményt egyenlő szintre hozni, ez csak jelzés, hogy a világ számos oktatási intézménye nincs hazánkban akkreditálva. PDSU oktatás viszont folyik a világ több országában, Magyarországon pedig a Pro Deo Egyetem alapítványa szabályos felnőttoktatási akkreditációval rendelkezik.

Ami a diplomákat illeti, a disszertációkat magasan képzett szakmai grémium előtt kell megvédeni. Kertész-Bakos esetében magyar és más országokban akkreditált egyetemek elismert szaktekintélyei vizsgáztatták és a nemzetközi szabályoknak megfelelően minden kritériumnak, pl. megfelelő számú publikációknak is eleget tett. Sajnos a következő bekezdésben nem csak tévedéseket, hanem rágalmazást is olvastunk. Haladjunk mondatról mondatra:...."