3. Lovagi és Testőr Piknik Gyömrőn a Máltai Lovagrend (KMFAP) szervezésében
 

Többéves hagyománya van a lovagklub intézményének, amely az ismerkedés, a kötetlen találkozás, a barátkozás, az információ- és véleménycsere jól bevált alkalma. Ezt kiegészítendő született meg a Lovagi és Testőr Piknik ötlete, amelyet évente egy alkalommal tartunk.

2016. szeptember 25-én rendeztük meg a 3. Lovagi és Testőr Pikniket, amelynek ezúttal Gyömrő volt a helyszíne és Sir Gyenes Levente, a város polgármestere a házigazdája. A nagysikerű rendezvényen, ahogy eddig is, az IBSSA, a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége (KMFAP) és a Szuverén Ciprusi Lovagrend tagjai vettek részt nagy számban, családtagjaik kíséretében. Rajtuk kívül más társ- és baráti lovagrendek is képviseltették magukat, nagy örömünkre.

Vendéglátóink jóvoltából a nagyvonalú megvendégelésen kívül színvonalas programok várták a vendégeket és gyermekeiket: lovaglás, íjászat, s a legnagyobb sikere az agyaggalamb lövészetnek volt. Mindannyian meglepődve láttuk, hogy a lövészet helyszínén, a szabad mezőn, zavartalanul legeltek az őzikék, ugrabugráltak a nyulak és sétálgattak a fácánok. Valahonnan érezték, vagy esetleg tudták, hogy őket most nem fenyegeti veszély.

A rendezvény elmaradhatatlan része a már szintén hagyományos “Szivarklub találkozó”, a dohányzási szabályok betartása mellett, természetesen a szabadban zajlott. A szivarozás “műfajának” számos hódolója van a lovagok és a biztonsági területen dolgozó barátaink között.

Ígérjük, hogy jövőre is lesz piknik, hogy hol és mikor, azt egyelőre tekintsétek meglepetésnek.

      

 

2016. november 4.