“Legyél Te is Angyalka 2016” - Karácsony Pécelen a Máltai Lovagrend (KMFAP) részvételével
 

  2016. december 17-én, immár 4. alkalommal került sor arra a nagyszabású karácsonyi ajándékozási akcióra Pécel város és a területéhez tartozó gyermekek részére, amelyet Sir Szöllősi Attila polgármester és a Péceli Családsegítő Szolgálat vezetője, Mészáros Éva fáradhatatlanul és nagyon hatékony munkával szervezett 28 szociális segítőjével közösen.

A gyermekek és szüleik a Szemere Pál Iskola karácsonyi díszbe öltöztetett nagytermében gyülekeztek, hogy átvegyék személyre szabott ajándékaikat a 280 ajándékozó egyéntől és szervezettől, amelyeket megható stílusban írt, esetenként különleges vágyaikat megfogalmazó és mindig nagyon szépen díszített levelekben kértek.

Ezúttal 343 gyermek részesült karácsonyi ajándékban a nagylelkű "Angyalok" jóvoltából.

A Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége (KMFAP) természetesen az idén is részt vett az ajándékozásban: az Alma csoporthoz tartozó 25 gyermek karácsonyi kéréseinek megvalósulását támogatta a Lovagrend.

  

A Máltai Lovagrend nevében az ajándékokat Lady Farkas Mirmy, Lady Popper Anna, Sir Szöllősi Attila, Sir Farkas György és Sir Fischli Miklós, a Rend tagjai adták át.

A gyermekeket zenés műsor szórakoztatta, köztük a gyönyörű hangú énekes, Schwartz Dávid, aki évek óta elmaradhatatlan résztvevője a várva várt eseménynek, fellépésével támogatva a péceli rendezvényt.

   

A karácsonyi ünnepségen részt vett és köszöntőt mondott Szücs Lajos, a térség parlamenti képviselője is.


A KMFAP jövőre is támogatni szeretné a péceliek e nagyon figyelemre méltó kezdeményezését.

 

                

2016. december 17.