A KMFAP szlovák lovagjai karácsonyi ajándékai a gyermekotthon lakóinak
 

 A Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm perjelségek Szövetsége (KMFAP) Szlovák Nagyperjelségének tagjai meghívást kaptak az Ilava-Klobušicei Gyermekotthon lakóinak 2016. december 16-án tartott hagyományos karácsonyi találkozójára és óév búcsúztatójára.

Az eseményen, amelynek idei fővédnöke Sir Branislav Ondruš, a Szlovák Kormány Munka és Szociális Minisztérium államtitkára volt, részt vett a Rend további 12 tagja is. A zsúfolásig megtelt a Kobušicei Művelődési Központban rendezett ünnepségen óriási sikert aratott a gyermekek által előadott kultúrműsor. Nagy tetszéssel fogadták a pozsonyi és a vágsellyei vendégek szereplését is, különösen Milan Daniel gyermeknevelő szóló énekes produkcióját.

 A Ilava-Klobušicei gyermekotthon igazgatónője, Mgr. Anna Pagáčová emlékül az alábbi oklevelet nyújtotta át a gyermekintézmény rendszeres támogatóinak: “Certifikát priateľov detí Detského Domova Ilava- Klobušice”.

Az Ilava- Klobušicei Gyermekotthon az újonnan készített címerét, Mgr. Alena Peicherová művésznő munkáját, Sir Branislav Ondruš, Sir Ján Gramata Lovagrendünk tagjai, és az igazgatónő Mgr. Anna Pagáčová avatták fel konfettiesővel, amelyben az ünnepségen részvevő gyermekek is örömmel részesültek.

A gyermekotthon mind a 38 lakója szép, névre szóló ajándékot kapott (levélben benyújtott kérésüknek megfelelően) a rendezvény fő céges támogatójától, a pozsonyi székhelyű IBM-től. Nagyon örülünk, hogy a fő támogató mellett a KMFAP Szlovák Nagyperjelség tagjai önzetlenül – külön felhívás nélkül – járultak hozzá a gyermekek megajándékozásához: édesség, játékok és könyvek formájában. Külön említést érdemel Sir Hüseyn Kösetürk Máltai lovagparancsnok nagyvonalúsága, aki nagy mennyiségű édesség csomaggal gazdagította a gyermekek karácsonyi ajándékát.

A meleg hangulatú találkozó a Gyermekotthon lakói és támogatók részére rendezett ünnepi vacsorával zárult.

2016. december 20.