Orphans for Animal Rescue program indult a Máltai Lovagrend (KMFAP) szervezésében
 

A Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége (KMFAP) humanitárius szervezete, a FEMERAID International együttműködési megállapodást kötött a Törökbálinti Zöld Sziget Állatmenhellyel. Ennek keretében került sor a Rend által indított program, az „Orphans for Animal Rescue – OAR” (Árva gyermekek az Állatok Megmentéséért) első rendezvényére 2017. április 13-án a menhelyen.

A környező iskolákból és gyermekotthonból mintegy 40 gyermek érkezett a befogadott gazdátlan állatokhoz. A résztvevők nagy örömmel ismerkedtek a négylábú lakókkal: különböző fajtájú, méretű, korú és hangulatú kutyusokkal és cicákkal, s boldogan vitték őket sétálni és játszani, ami a legszebb ajándék egy szerető gazdát és állandó otthont nélkülöző háziállatnak. Minden kutyusnak jutott egy kis gazda legalább erre a napra. A közelgő húsvét alkalmából ételekkel, édességekkel és italokkal láttuk vendégül a gyermekeket, s a környék lakói is különböző finomságokkal érkeztek. A gyermekek húsvéti ajándékot is kaptak, de számukra a legszebb ajándék a kedves állatokkal töltött idő és foglalkozás volt.

         

A program természetesen folytatódik, mert a kutyusok és a menhely munkatársai, - akik a nehézségek ellenére lelkiismeretesen és önzetlen szeretettel látják el a rájuk bízott állatokat - számítanak a támogatásunkra. Az IAPA (Nemzetközi Polgárőr Szervezet) bekapcsolódásának és támogatásának köszönhetően a következő alkalommal a programon résztvevő gyerekeknek OAR logóval ellátott ingeket, pólókat, sapkákat és más kellékeket is ajándékozunk.

 

Célunk, hogy felhívjuk mindenki figyelmét az állatvédelem fontosságára és a felelős állattartásra, ami Magyarországon nagyon hiányzik az emberek gondolkodásából. Mert ezeket az állatokat az ember megszelídítette, háziasította, ezért felelősséggel tartozik irántuk. Több könyvtári irodalma van a kutyák és az ember kivételes viszonyának, s ezt minden ember, akinek van, vagy volt kutyája, cicája meg tudja erősíteni.

Szeretnénk ezzel a programmal lehetőséget biztosítani az árva és nehéz körülmények között élő, hátrányos helyzetű gyermekek számára a háziállatokkal való kapcsolat felvételére és megtanítani őket az állatokkal való bánás és gondoskodás helyes és humánus módjára. Nagyon sok ember él úgy, hogy számára az egyedüli társ egy kutyus, egy cica vagy egy madár.

     

Az OAR program nemzetközi méretűvé válásához járul hozzá az a tény, hogy a kezdeményezés Magyarországon és Hong Kongban szinte egyidőben lépett a nyilvánosság elé és kezdte meg működését.

A Zöld Sziget Állatmenhely telepvezetője: Kincses Imre

Az Állatvédő Egyesület elnöke: Tuncsik József

“Kutya nélkül lehet élni, csak nem érdemes”

2017. április 25.