Jótékonysági koncert a Parlamentben
 
Sir Mága Zoltán ezúttal karácsony előtt, december 20-án este invitálta jótékonysági koncertre azokat, akik úgy érezték, hogy tudnak és akarnak is segíteni az arra rászorulóknak. Az emberek közötti hidak építőjének is nevezett Mága egyébként is szoros és rendszeres kapcsolatban áll a Heim Pál Gyermekkórház kis betegeivel, így ezúttal is két kis beteg fiúcska - Karai Pistike és Lukács Gabika - operációjára és gyógykezelésére ajánlotta fel a befolyt összeget. Mint mondta, reményei szerint a mostani fellépése hagyományteremtő lesz, hiszen első alkalommal muzsikált a Parlament kupolatermében. Ebbéli meggyőződését fejezte ki Dr. Szili Katalin is, kiemelve, hogy napjainkban a segítségnyújtás és a karitativitás egyre fontosabbá válik.

Sir Mága Zoltán muzsikálás közben
Sir Mága Zoltán muzsikálás közben

Hogy a hegedűművész felhívása meghallgatásra talált, annak bizonyítékául álljon itt az illusztris lista, a védnökök névsora, akik pártállástól függetlenül és politikai meggyőződésre való tekintet nélkül csatlakoztak a nemes kezdeményezéshez. Sir Mága Zoltán művészetének elismerése is, hogy a koncert fővédnökségét Dr. Szili Katalin, a Magyar Köztársaság Országgyűlésének elnöke vállalta. A védnökök között találjuk Dr. Dávid Ibolyát, az MDF elnökét, Dr. Demszky Gábort, Budapest főpolgármesterét, Hagyó Miklóst, Budapest főpolgármester-helyettesét, Dr. Kovács Tamást, a Magyar Köztársaság Legfőbb Ügyészégének főügyészét, Kozma Imre atyát, a Máltai Szeretetszolgálat elnökét és Dr. Schmidth Pált, a FIDESZ-MPP Európa Parlament képviselőjét, a MOB elnökét.

A komolyzenei műsor nagy sikert aratott
A komolyzenei műsor nagy sikert aratott

A Kerényi Miklós Gábor rendezte esten az Európa-díjjal, Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszttel és Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett Mága mellett fellépett a Bartók-vonósnégyes, Kékkovács Mara, az Operettszínház primadonnája, Németh Anikó, hegedűművész-énekes, a Magyar Rádió Gyermekkórusa, az Ifjú Zenebarátok Kórusa és az Aranyhegedű Szimfónikus Zenekar. Az est folyamán Kodály, Erkel, Gounod, Massenet és Strauss művek mellett Kálmán Imre operett részleteiben is gyönyörködhetett a nagyérdemű, amely a több mint két és félórás koncert végén vastapssal köszöntötte művészeket, köztük is kiemelve Sir Mága Zoltánt, akinek sokan személyesen is gratuláltak a koncert után a Parlament Nándorfehérvár termében tartott fogadáson.


Lovagtársunk koncertjét ezúttal sem hagytuk ki

Lovagtársunk koncertjét ezúttal sem hagytuk ki

Mondanunk sem kell, hogy rendtársunk koncertjén őexcellenciája, Sir Popper György miniszterelnök, magyar nagyperjel és neje, Lady Anna vezetésével szép számmal képviseltette magát rendünk is.

DKGy