Évzáró találkozó az árva kutyusokkal – a Máltai Lovagrend (KMFAP) Árvagyermekek az állatvédelemért nemzetközi programja keretében
 

2017. december 10-én a Törökbálinti Zöld Sziget Állatmenhelyen került sor az „Árvagyermekek az állatvédelemért” (Orphans for Animal Rescue – OAR) nemzetközi program évzáró eseményére, amelyen két gyermekintézményből 25 árva és hátrányos helyzetű gyermek és kísérőik vettek részt.

A szervezők gazdag vendéglátással készültek a vendégek fogadására: finom hideg-meleg ételek, sokféle palacsinta és gyümölcs, majd arcfestés várta a gyermekeket és távozáskor mindenki Mikulás ajándékot is kapott.

Az árva kutyák is nagyon örültek, mert a gyermekek szeretettel foglalkoztak velük és szinte mindegyiküket sétára vitték, ahogy ez az előző rendezvényeken is történt. Köszönet illeti a nagylelkűen támogató szervezeteket: a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrendet (KMFAP), Prof. Popper György, magyar nagyperjel képviseletében, az IAPA – Nemzetközi Polgárőr Szervezetet és az IBSSA-t.

A rendezvény sikeréhez jelentősen hozzájárult az a munka, amelyet Kincses Imre, a törökbálinti állatmenhely vezetője és kiváló munkatársai, valamint Tuncsik József, a Zöld Sziget Állatvédő Egyesület elnöke végeztek. Külön köszönet jár a környékbeli segítőknek, aktivistáknak, akik ajándékokkal, frissen készült palacsintákkal megrakodva érkeztek. Gyuri bácsi pedig ezúttal is fantasztikus ételeket főzött a résztvevők legnagyobb örömére. Nem meglepő, hogy a jó hangulatú program késő délután fejeződött be.

A következő találkozó időpontja sem várathat sokáig magára, mert ezt szeretné a sok, igazi gazdában reménykedő kutyus is.

    

2017. december 18.